Развивай се!

 

 

  

 

Трета среща по проект EQ-WOOD

Третата среща на партньорите по проект EQ-WOOD (European Qualifications for WOOD and furniture industry) се проведе на 21 и 22 Март 2019г. в Будапеща, в представителството на Унгарската мебелна асоциация.

 

 

Важна част от проекта, при която:

 

 

ØПредставена беше методологията за провеждане на националнте семинари за Иновативен съветник

 

Пълен текст

Светът на мебелите и Техномебел 2019

В периода 26 – 30 март 2019г се проведоха най-мащабните събития за мебелния бранш. На изложбена площ от 14 500 м2 имаха възможността да се представят над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна.

 

В програмата на изложенията се проведоха следните съпътстващи събития:

 

Пълен текст

Победители в конкурса „Моята Стая Мечта“

В организирания от БКДМП конкурс за детска рисунка „Моята Стая Мечта“ се включиха над 700  участника от цялата страна, които показаха своята представа за домашен уют и въображение.

 

 

Екипът на БКДМП заявява своята благодарност към учениците за настроението, което носят творбите им.

 

 

Творбите на победителите ще бъдат изложени на щанда на БКДМП по време на изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“ 2019 г., в Интер Експо Център, гр. София /26-30 март 2019г./.

Пълен текст

Национално участие на международното изложение IMM Cologne

От 14 до 20 януари в Кьолн се проведе ежегодното издание на изложението IMM Cologne and Living Kitchen. БКДМП за поредна година организира национален български щанд, на който членовете на Камарата можеха да представят своите продукти. Шест компании производители на мебели и търговци от страната показаха продукцията си пред 150-те хиляди посетители на изложението.

Пълен текст

Проведе се среща между Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ИАНМСП

Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ИАНМСП продължават съвместното си сътрудничество и през настоящата година.

 

Това, както и възможностите за подкрепа на ИАНМСП на единствената секторна браншова организация в сферата, обсъдиха изпълнителният директор на Агенцията д-р Бойко Таков, изпълнителният директор Даниела Петрова и мениджър проучване на пазари Ивайло Тодоров на БКДМП по време на работна среща.

 

Пълен текст

Проведе се заседание на Европейската конфедерация на мебелната индустрия /ЕФИК/

Преди броени дни в Брюксел се състоя среща на борда на директорите на Европейската конфедерация на мебелната индустрия (EFIC – European furniture industry confederation). На срещата присъстваха представители на  мебелната индустрия в Австрия, Германия, Италия, Кипър, Норвегия, Португалия, Унгария, Франция и Холандия. България бе представена от проф.Васил Живков, които бе упълномощен от Управителен Съвет на БКДМП да представлява българския мебелен бранш.

Пълен текст

Програма за насърчаване на международните партньорства

За поредна година БКДМП е стартирала програма за привличане на международни партньори (търговци на едро, търговски агенти, архитекти, дизайнери и други лица) с цел установяване на партньорски отношения с български фирми. В рамките на програмата се поемат разходите за самолетни билети и настаняване на чуждестранни партньори. 

 

 

В рамките на програмата – Hosted Buyers Program 2019 на участниците се поемат:

 

·         Двупосочен самолетен билет от и до София

Пълен текст

БКДМП огранизира безплатни обучения за стартиране на собствен бизнес

Във връзка с изпълнението на проект №BG05M9OP001-1.023-0059 “Старт към успеха“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост организира събития на тема „СТАРТИРАЙ СОБСТВЕН БИЗНЕС“. Целта на събитията е информиране и мотивиране развитието на самостоятелна стопанска дейност и предприемачество.

Пълен текст

ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ЕЛЕКТРОИНСТРУМЕНТИ FESTOOL ПРЕД СТУДЕНТИ ОТ ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

В демонстрационния център на FESTOOL, пред студенти от специалности „Технология на дървесината и мебелите“ и „Инженерен дизайн“, бе проведена лекция-демонстрация на тема „Иновации при ръчните електроинструменти за производство и монтаж на мебели и изделия от дървесина“.

 

 

Повече от 60 студента имаха възможност да се запознаят с гамата ръчни електроинструменти, предлагани от фирмата, за рязане, шлайфане и пробиване, както и да придобият начални практически умения за работа с тях.

 

Пълен текст