Развивай се!

 

 

  

 

Бизнесът иска повече пари за образование

 

Българската икономика е възможно да нарасне през 2018 г. с между 3,8% и 4,2%. Това заяви Румен Радев, зам.-председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и икономически директор на "Холдинг Загора" ООД по време на семинара "Клуб на знаещите (и желаещи да научат повече) за българската икономика".

 

 

Пълен текст

Фирми—членове на БКДМП посетиха международно изложение INTERMOB 2017,WOOD PROCESSING MACHINERY 2017 и PROMATT 2017

 

БКДМП, със съдействието на турската организация за панаири и изложби TUYAP, организира посещение на международното изложение INTERMOB 2017,WOOD PROCESSING MACHINERY 2017 и PROMATT 2017, което се проведе в Истанбул, Турция, в периода 14-16 октомври 2017 г.

 

 

 

Пълен текст

Проведе се първата финансирана от БКДМП учебна визита за студентите от ЛТУ

 

На 20 октомври 2017 г. се проведе първата от планираните учебни визити за студентите от факултет Горска промишленост, ЛТУ.

 

 

 

Петдесет възпитаника на университета посетиха четири мебелни предприятия – членове на БКДМП. Студентите се запознаха с производствения процес на фирмите:

 

 

 

 

-          ЕТ „Катя Стойнова“

Пълен текст

Покана за участие в Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване - 17.11.2017г.

 

На 17 ноември 2017 г. в гр.Велико Търново /х-л Интерхотел Велико Търново/ ще се проведе шестата поред Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване - най-мащабният форум, който събира на едно място представители на бранша, външни експерти и специалисти и дава възможност за установяване на нови партньорства, и обмен на полезна информация.

 

 

За нощувка и организирана вечеря, моля вижте приложената регистрационна форма.

Моля, изпращайте регистрационни форми на имейл: office@timberchamber.com

Пълен текст

Разработени са инструменти за превенция от несъстоятелност и банкрут на МСП

В БТПП се проведе поредното обучение по проект PRE-SOLVE, главната цел на който е да разработи мерки за превенция от несъстоятелност и банкрут на МСП.

 

Представители на микро, МСП и „стартъп“ компании бяха информирани как да ползват разработените инструменти по проекта с цел диагностика на фирменото управление, управлението на финансовите потоци, на човешкия ресурс, съществуващите заплахи и управление на риска с цел осигуряване на превенция от несъстоятелност и банкрут.

 

Пълен текст

Работна среща във връзка с предстоящото участието на фирми в IMM Cologne 2018

На 05.10.2017 г. в Голямата зала на ИАНМСП, се проведе първата работна среща между представители на БКДМП, ИАНМСП, Кьолнския панаир и одобрени предприятия за участие в IMM Cologne 2018.

 

 

По време на срещата се обсъдиха основни теми, свързани с организацията на предстоящото изложение.

 

 

Международната изложба за мебели и обзавеждане е една от най-значимите мебелни световни изложения и най-големият провеждан в Европа панаир.

 

 

Пълен текст

Зам. - министър Манолев: Приложихме немски, швейцарски и австрийски опит за разработването на примерен договор между ученик и работодател

Работи се за създаването на регистър на предприятията, които участват в процеса на дуалното образование. Това стана ясно по време на редовната среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на малкия и среден бизнес.

Заседанието бе съсредоточено върху проблема с кадрите и в него взеха участие и заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, експерти от Министерството на труда и социалната политика, браншови и отраслови организации, и др.

 

 

Пълен текст

Представители на БКДМП присъстваха на официална среща между руски и български предприятия

На 26.09.2017 г. в Министерство на икономиката се проведе официална среща между седем компании от Удмуртия, Руската федерация и български предприятия от цялата страна.

 

Ръководителят на делегацията Михаил Хомич, постоянен комисар в Москва за Удмуртия, към Президента на Русия, се срещна със заместник-изпълнителния директор на ИАНМСП - г-жа Румяна Цаканска.

 

 

Пълен текст