Развивай се!

 

 

  

 

Кампания „АЗ завърших ЛТУ“

В подкрепа на усилията от страна на бизнеса за привличане на интереса на младите хора към бранша, по инициатива на БКДМП, за първи път се открива кампания: „АЗ завърших ЛТУ“.

 

 

Участие в нея могат да вземат всички управители на фирма – член на БКДМП, както и служители, завършили ЛТУ,  с цел споделяне опита, изминатия път и успешната реализация в бранша.

 

 

Пълен текст

Покана до представителите на бранша от БКДМП и ЛТУ

От името на БКДМП и ЛТУ, ФГП, отправяме покана към фирмите – членове на БКДМП  да вземат участие като гост – лектори по избрани дисциплини - списък.

 

 

Гост-лекторите и тяхната презентация трябва да бъдат съобразени с конкретната дисциплина, по време на която ще бъде направено представянето.

 

 

Пълен текст

BIFE-SIM - Покана за участие в организирано посещение на международното изложение

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ организира посещение на международното изложение BIFE-SIM, Румъния, в периода 15 – 17 септември 2017г. http://www.bife-sim.ro/en/;  

 

 

Цената за членове на БКДМП е, както следва:

При нощувки в двойна стая – 270 лева* без ДДС / на човек.

При нощувки в единична стая – 290 лева без ДДС.

Пълен текст

IMM Cologne 2018 - Открита процедура за финансирано участие в изложението

Уважаеми членове на БКДМП,

 

Имаме удоволствието да ви информираме, че Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ откри процедура за финансирано участие на изложението IMM Cologne 2018, която ще се проведе в периода 15 – 21 януари 2018 г., в град Кьолн, Германия.

 

 

Пълен текст

Покана за организирано посещение на международното мебелно изложение Maison & Objet Paris

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ организира посещение на международното мебелно изложение Maison & Objet Paris, Франция, в периода 09 – 11 септември 2017 г. http://www.maison-objet.com/en/paris

 

Цената включва:

2 нощувки в хотел 3*, самолетен билет, водач.

 

Местата са ограничени, като записването ще се осъществява по реда на подадените регистрационни форми.

 

Пълен текст

Министър Вълчев настоява да се запазят търсени от бизнеса професионални паралелки с 10 ученици

Да се запазят приоритетно паралелките по търсени от бизнеса или уникални професии при записани минимум 10 ученици, настоява министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в писмо до началниците на Регионалните управления на образованието.

 

 

Пълен текст

Министър Караниколов представи икономическите приоритети от Управленската програма на правителството

Усилията на правителството в сферата на икономиката са насочени към икономически растеж, намаляване на административната тежест за бизнеса и привличане на нови инвестиции, чрез подкрепа за развитието на Индустриалните зони. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на пресконференция, на която представи икономическите приоритети от Управленската програма на правителството.

 

 

Пълен текст

ББР финансира малките и средните предприятия

Българска банка за развитие АД (ББР) разработи нов междубанков продукт за индиректно финансиране на малки, средни и междинни предприятия с до 3 000 човека персонал (ММСП). Ресурсното обезпечаване на продукта се извършва на паритетен принцип, чрез финансиране от ББР и от Европейската инвестиционна банка, в рамките на „Плана за инвестиции за Европа”, или т. нар. План “Юнкер”.

 

Пълен текст

БКДМП участва в първата от регулярните срещи между Министерство на икономиката и браншовите организации

На провелата се първа регулярна среща между заместник-министъра на икономиката – г-н Александър Манолев и представители на браншовите организации на 27 юли 2017 г. се обсъдиха текущите проблеми, стоящи пред бизнеса и възможностите за тяхното адресиране.

 

Пълен текст

Заседание на УС на БКДМП – 14 юли 2017 г.

На 10 юли 2017 г., в гр. Русе, се проведе заседание на УС на БКДМП

 

 

Заседанието се проведе при следния дневен ред:

 

1.       Закон за производителите на мебели

 

2.       Професионално образование. ЛТУ – събитие.

 

3.       Търговци – производители /информация/

 

Пълен текст