Развивай се!

 

 

  

 

Обява за Изпълнителен директор на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ е сдружение с нестопанска цел, чиято мисия е да защитава и представлява интересите на бранша и членовете си.

 

Отговорности:

  • Подпомага дейността на УС при организирането на тяхната работа.

  • Осъществява контакт и води кореспонденция с членовете на браншовата камара и трети лица.

Пълен текст

Предстои VII-та Годишна конференция на браншове: Дървообработване и Производство на мебели

На 16 ноември 2018 г., в хотел „Санкт Петербург“, гр. Пловдив ще се проведе седмата Годишна конференция на браншове Дървообработване и Производство на мебели, организирана от БКДМП.

 

Пълен текст

БКДМП финансира, за своите членове, обучение на тема: "Анти - робот"

На 26 октомври 2018г., в гр. Сливен, Камарата организира и финансира еднодневно обучение за представители на фирми – членове на БКДМП. Лектор на обучението беше международно известният г-н Марк Де Турк, ИДЕАС Интернешънал.

 

 

Обучението , с наименование  „АНТИ – РОБОТ“, превърна участниците в по-знаещи в областта на теми, свързани с отговорността, самоинициативата, комуникацията в екип, както и основните условия за успеха на фирмата.

 

Пълен текст

България и Румъния с най-голям потенциал за растеж на онлайн и на конвенционалните продажби на дребно до 2022 година

Консервативен сценарий за растеж показва, че електронната онлайн търговия в шестте страни от Централна и Източна Европа, членове на ЕС, може да се увеличава с 8,8% годишно от базовите 13,1 млрд. евро до около 20,0 млрд. евро.

 

 

Пълен текст

Банките в Еврозоната облекчават кредитните стандарти за бизнеса

През третото тримесечие на годината банките в Еврозоната облекчиха вътрешните си критерии за одобрение на заемите за бизнеса, като нетното отслабване на стандартите беше по-силно от очакваното от самите банки, показват резултати от последно проучване на Европейската централна банка, цитирано от "Уолстрийт джърнъл".

 

Пълен текст

Рекордено увеличение в цените на горивата

До края на годината предстои рекорден скок в цените на горивата, предупреждават експерти. Дизелът и масовият бензин А-95 вече отбелязват чувствителен ръст.

 

 

През октомври миналата година, литър А-95 се е продавал за 2,03 лв., а дизелът е бил 2,02 лв. литъра. Днес двата типа гориво се предлагат съответно срещу 2,38 лв. и 2,41 лв. Статистиката показва, че бензин А-95 е скочил с над 17%, а дизелът е поскъпнал с близо 20%.

 

 

Пълен текст

Водещи търговски партньори на България в износа на мебели и части за мебели през 2017 г.

Изчислените в процент продажби, за изминалата 2017 г., водещи търговски партньори на България, в износа на мебели и части за мебели, се явяват следните страните: Германия, Франция и Холандия със съответните - 45 %.

 

 

На следващите челни места се подреждат държавите: Дания – 10 %, Гърция – 9 %, Великобритания – 9 %, Швеция – 9 % и Италия с 8 %.

 

 

 

На последно място, с равен брой от по 5 %, са страните, разположени отново в Европа: Белгия и Испания.

Пълен текст

БКДМП участва в проект за Техническа помощ при прилагането на Българската квалификационна рамка в системата на ПОО

Министерството на образованието и науката в партньорство с Националната агенция за професионално образование и обучение и с подкрепата на Европейската комисия изпълнява проект за Техническа помощ при прилагането на Българската квалификационна рамка в системата на професионално образование и обучение (ПОО).

 

 

Дейностите се концентрират в квалификации, свързани със следните сектори – Електромобили, Дървообработване и мебелно производство и Текстил и облекло.

 

Пълен текст