Новини
Австрийски дизайнер с Red Dot Design награда ще е основен лектор на Годишната конференция на БКДМП
07.11.2022

Австрийският дизайнер Кристиан Крьопфел ще бъде основен лектор на Годишната конференция на БКДМП на 25 ноември в хотел „Рила“, к.к. Боровец. Той има над 40 награди, сред които престижните Red Dot Design Award, A’Design Award, German Design Award, European Product Design, SIT, IDA и др. Крьопфел е завършил архитектура в Техническия университет във Виена, учил е също във Висшето училище по архитектура Ла Вилет, Париж и в Икономическия университет във Виена. Преподавател е в Университета по приложни науки във Винер Нойщат, Австрия. Крьопфел е автор на дизайна и куратор на над 50 експозиции, изложения и архитектурни събития. Сега подготвя мащабна изложба Sustainable Design 2023 по повод най-голямото търговско изложение във Виена „Living & Interior“. Най-новото му начинание е в тандем с Andrés Fredes – първата колекция от мебели с нулев въглероден отпечатък за бранда Guut GmbH. Специално за Годишната конференция Крьопфел ще изнесе лекция точно на тази актуална тема: въглеродно неутрални изделия от дървесина.

Британският интериорен дизайнер  Мелтем Караоглу ще бъде другият интересен лектор на конфернцията. Тя притежава 8 г. опит в сферата на архитектурата и дизайна и в момента е партньор и дизайн директор в Casalia Design. Фокусирана е върху създаването на иновативни решения за интериорни пространства. Има богат опит и във високия клас дизайн на мебели, маркетинга и управление на производствени процеси във Великобритания. Тя е експерт в 3D визуализирането и създаването на мебели от среден и висок клас във Великобритания. Casalia е утвърдена компания за интериорен дизайн с разнообразие от проекти: от спални и кухни до нестандартни  пространства. По време на корференцията Караоглу ще изнесе презентация на тема: „Как да изнасяме мебели за Великобритания и на какви изисквания трябва да отговарят те“.

В рамките на най-големия форум за индустрията ще се проведе тържествена церемония по връчването на Годишните награди. Призовете ще отличат компаниите-членове на БКДМП за техните постижения и заслуги за развитие на сектора. По време на събитието ще бъде отбелязан и друг важен за Камарата повод – 30-годишен юбилей.

По време на събитието ще бъдат изнесени също актуални данни за производството на мебели,  статистика за вноса и износа на българско и европейско ниво и тенденциите в развитието на бранша. Предвидени са също лекции на теми за подбора, задържането и развитие на кадри, повишаване на квалификацията в сектора и много др.