Новини
Агенцията по вписванията спешно купува допълнителна памет за съхранение на данни
16.10.2018

Агенцията по вписванията обяви спешна поръчка за купуване на допълнителна памет за съхранение на данни.

 

 

В момента Агенцията по вписванията разполага с 30 терабайта свободно пространство, което намалява с бързи темпове – с около терабайт и половина на ден. Това означава, че в рамките на около 20 дни дисковото пространство ще свърши, а това може да доведе до спиране на базите данни на регистрите.

 

Даниела Пеева, председател на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България: Това би бил един огромен проблем за бизнеса, тъй като в Търговския регистър вървят постоянни вписвания на промени в обстоятелствата. Ако трябва да се направят някакви прехвърляния на дялове или по различен начин да се впишат промени в обстоятелствата, това би затруднило изключително много оборота.

 

 

От Агенцията по вписванията официално заявиха, че всички поддържани от нея регистри работят напълно нормално, а обявената поръчка цели да гарантира техническата изправност на регистъра без прекъсвания. Това обаче не успокоява предприемачите.

 

 

Даниела Пеева, председател на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България: В една такава ситуация, бизнесът не се интересува какъв е проблемът, защото именно бизнесът генерира доходите на населението.

През август Търговският регистър спря работа за 18 дни. Ако се случи отново, това би подкопало доверието на инвеститорите и бизнеса в институциите, прогнозира Даниела Пеева.

 

 

Източник: БНТ