Новини
Агенция по вписванията: Няма изгубена информация след срива в Търговския регистър
31.08.2018

"Не по-рано от другата седмица ще бъде възстановен в пълен обем Търговският регистър", заяви Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, след като Търговският регистър спря работа на 10 август заради технически проблеми. Тя поднесе извинения на всички граждани и обясни, че системата се възстановява поетапно под контрола на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата.

 

 

Анализът на причините за случилото тепърва предстои. Все още не е ясно какви са причините за дефектирането на четири диска, довело до спирането на работа на регистъра. Поддържащата регистъра фирма все още не е изпратила доклад за случилото се, въпреки че беше изискан незабавно. Досега поддържащите фирми не са посочвали, че има проблем с регистъра, посочи Даскалова, цитирана от БТА.

 

 

 

Министерствата и агенциите ще бъдат задължени да прехвърлят електронните си данни в единен "склад". Това обяви в Провадия премиерът Бойко Борисов по повод блокирането на сайта на регистъра на Агенцията по вписванията.

“Работим много усилено, правим един "склад", в който всички агенции и министерства, в които има електронно управление и регистри, ще бъдат задължени веднъж седмично да си прехвърлят информацията там”, потвърди той и поиска това, което се прави, да е надеждно защитено.

 

 

Източник: Investor.bg