Новини
Безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн на Техномебел и Светът на мебелите
04.05.2016

Петима от посетителите могат да спечелят ваучери за 500 лева

 

Безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн очакват посетителите на най-големите изложения за мебелната индустрия в България Техномебел и Светът на мебелите от 19 до 23 април в Интер Експо Център. Изложенията се организират от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

 

Освен най-новите колекции на водещи български производители на мебели и последните тенденции в декорите на мебелните плочи, дизайнерския обков, ергономичните механизми и кухнеските уреди за вграждане, посетителите ще могат да видят и голямо разнообразие от полезни и интересни събития.

 

Дизайнерите от българската група за дизайн ЧЕРГА ще представят възможностите на 3D сканирането, 3D принтирането и работата с промишлени роботи. На щанда на Асоциацията на интериорните дизайнери посетителите ще могат да се възползват от консултации  за интериорен дизайн и обзавеждане на своя дом или офис. А дизайнерите от ЧЕРГА ще предлагат консултации освен за интериорен, и за продуктов дизайн

 

Напълно обзаведени хотелски стаи

 

Тази година част от щандовете в Светът на мебелите ще бъдат аранжирани като мострени хотелски стаи. По този начин хотелиерите от страната и чужбина ще се ориентират по-лесно в многообразието от предлаганите на пазара мебели, съобщиха от Интер Експо Център.

 

За трета година БКДМП и Интер Експо Център организират посещение на бизнесмени от чужбина – Hosted buyers. Тази година в програмата ще се включат над 30 представители на чуждестранни компании от Холандия, Германия, Италия, Великобритания, Унгария, Русия, Белгия, Турция, Израел и др.

 

 „Работилница за мебели“ в помощ на социални домове

 

На изложенията ще заработи „Работилница за мебели“, където ученици и преподаватели от професионалните гимназии от бранша ще изработят мебели, които ще бъдат дарени на социални домове.  

 

В шестото издание на Българска мебел на годината ще участват 12 компании с 15 продукта. В конкурса участват български компании производители на мебели, които показват най-добрите си и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Петчленно жури от независими дизайнери и архитекти ще определят Българска мебел на годината в четири различни категории. Посетителите на изложенията също ще могат да гласуват за своя фаворит сред номинираните продукти и петима от тях ще спечелят ваучер на стойност 500 лв. В зоната на Българска мебел на годината ще бъдат представени и 50-те най-добри рисунки от детския конкурс “Моят дом мечта”.

 

БКДМП съвместно с Лесотехническия университет организира инициатива за раздаване на разсад от млади иглолистни и широколистни дръвчета на посетителите и изложителите. Инициативата цели да допринесе за повишаване на културата и по-добрата информираност на обществото в областта на възстановяването, опазването и управлението на горите.

 

Техномебел и Светът на мебелите се утвърдиха като най-значимия форум в България за  мебели, машини, материали и аксесоари за производството им, който обединява българската мебелна индустрия. На 15-ото юбилейно издание на Техномебел ще бъдат представени модерна техника за обработка на дървесина и производство на мебели, най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане и много други продукти 

 

Светът на мебелите представя пълна палитра от всички видове мебели и мебелни аксесоари. Посетителите могат да направят най-подходящия избор за своя дом, офис или градина, да се вдъхновят с нови идеи от водещи български производители и представителите на чуждестранни марки.