Новини
БКДМП организира Годишна конференция в Боровец на 25-26 ноември 2022 г.
05.10.2022

Мебелната индустрия ще се събере на Годишна конференция, която Браншовата камара на мебелната и дървообработващата промишленост (БКДМП) организира за десета година. Най-голямото събитие в бранша, което се очаква с нетърпение от всички, ще се проведе на 25-26 ноември в хотел „Рила“ в курорта Боровец.  Заедно ще бъде отбелязан важен за  Камарата  повод –  30-годишния ни юбилей. Програмата е със специалното участие на  международни лектори, подготвя се  и интересна забавна част.

В Годишната конференция ще се включат освен компании от секторите дървообработване и мебелно производство, също и представители на институции, работодателски организации, университети и професионални гимназии, партньори. В програмата ще има презентации на известни и успешни европейски лектори с опит в дизайна, които ще представят иновациите в сектора и ще очертаят тенденциите. По традиция ще изнесем данните за развитието на мебелния пазар в България и Европа. Ще представим и най-важните теми за двата бранша.

В рамките на най-големия форум за бранша ще се проведе и тържествена церемония по връчване на ГОДИШНИ НАГРАДИ. Призовете ще отличат компаниите-членове на БКДМП, които са с най-големи постижения и имат заслуги за развитие на сектора. Церемонията по връчването на наградите се организира за шеста поредна година.

На конференцията ще бъдат представени още актуални данни за производството и потреблението на мебели, актуална статистика за вноса и износа на местно и европейско ниво, съвременните изисквания в дизайна, тенденциите в развитието на бранша пред следващите години, постиженията и добрите практики за българската и чуждестранна индустрия. Ще бъдат обсъдени  и предизвикателствата, пред които са изправени компаниите от двата сектора: трудностите със снабдяване с дървесина, повишаващите се цени на енергийните източници, липсата на добре обучени кадри и необходимостта от повишаване на квалификацията на служителите.