Новини
БКДМП поздрави ЛТУ по повод 70-годишния юбилей
13.01.2023

БКДМП се включи в честването на 70-годишния юбилей на Лесотехнически университет. Събитието се проведе на 12 януари в зала 3 на НДК и събра ректорският и академичен състав на университета, настоящи и бивши студенти, представители на институции и организации, компании от различни сектори.

Като председател на БКДМП проф. д-р Васил Живков изпрати поздравителен адрес на ЛТУ в знак на признание за дългогодишното успешно партньорство и съвместните инициативи по обучение и стажове на студенти в секторите дървообработване и мебелно производство. В честването на годишнината освен проф. Живков участва и изпълнителният директор на Камарата Даниела Петрова-Устамитева.

БКДМП от години подкрепя ЛТУ, защото вярва, че висшето образование и подготовката на млади кадри е от изключително значение за индустрията. „ЛТУ е от изключително значение за индустрията, която има все по-голяма необходимост от специалисти с висше образование и отлична професионална квалификация. За нашите два бранша са необходими кадри с експертна подготовка в областта на дървообработването и мебелното производство. Благодарим за изключително доброто и успешно партньорство с БКДМП през годините. Радваме се, че заедно успяваме да подпомогнем бизнеса в България, като  осигурим възможност за професионална реализация на младите хора, които да стартират своята кариера в дървопреработвателни или мебелни компании“, отбеляза проф. Живков.

С тържествена реч събитието откри ректорът на ЛТУ чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев. Юбилея уважиха още министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов, посланикът на Сърбия Желко Йович, председателя на съвета на ректорите на висши училища в България акад. Лъчезар Трайков, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите/Executive Forest Agency инж. Стоян Тошев и др.