Новини
БКДМП уважи 25-годишния юбилей на катедра „Интериор и дизайн за мебели“ в Лесотехнически университет
26.04.2023

БКДМП почете 25-годишния юбилей на катедра „Интериор и дизайн за мебели“ при факултет „Горска промишленост“ на Лесотехническия университет (ЛТУ).  Тържественото събитие бе отбелязано на 24 април  в ресторанта на хотел WorkNomads в София.  Настоящият ръководител на Катедрата проф. д-р Васил Живков, който е и председател на Камарата, изказа благодарности съм колегите си преподаватели и студенти. Той отбеляза, че за 25 г. история Катедрата събира препователи с различни специалности, а техните възпитаници за този немалък период, близо 1300 младежи, получават широки умения и знания.  Проф. Живков акцентира върху важността и активното участие на бизнеса в образователния процес и  благодари на всички, ангажирани с мисията на университета да създава професионалисти в бранша. „Единственото признание за успешната работа на катедрата са точно възпитаниците на катедрата. А те са успешни интериорни дизайнери, конструктори и мениджъри в мебелния бранш, създали са едни от най-успешните интериорни студиа в България и печелят много престижни награди“, сподели още той.

За историята на катедрата припомниха също проф. Ася Маринова и проф. Регина Райчева, които са били нейни ръководители през различни периоди.

Сред гостите на юбилея бяха изпълнителният директор на Камарата Даниела Петрова-Устамитева ректорът на ЛТУ чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, декани от ЛТУ, преподаватели от факултета и университета, деканът на Архитектурния факултет при УАСГ – проф. Орлин Давчев, преподаватели от НХА и Техническия университет в София, а също и настоящи и бивши възпитаници на ЛТУ.