Новини
БКДМП член на Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/
28.05.2015

На 15 май 2015 г., на Общото събрание на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, изпълнителният директор на БКДМП – г-жа Елица Ненчева, беше избрана за член на Националния съвет на Асоциацията.

 

Асоциацията на индустриалния капитал в България е една от 4-те национално представени работодателски организации и се утвърди като говорител на реалния производствен сектор, защитава интересите на своите членове пред изпълнителната и законодателната власт на национално и европейско равнище. Националният съвет е орган на Асоциацията, който действа в периодите между заседанията на Общото събрание. Той определя насоките на работата на Управителния съвет и комисиите, изпълнява функции на Общото събрание в периода между заседанията му, приема програмата на организацията, приема нови членове, защитава интересите на членовете на Асоциацията пред всички органи и организации в страната и чужбина.

 

С участието си в Националния съвет на АИКБ, БКДМП ще има възможността да защитава интересите на своите членовете, да оказва влияние върху разработването на нормативната база и върху политиките в икономическия сектор, да работи системно за повишаване конкурентоспособността на българските предприятия, за създаване на благоприятна бизнес среда и стимулиране на българската икономика като цяло.

 

 

Тагове: АИКБ, Национален съвет, общо събрание