Новини
България изнася артикули за тръбопроводи, кухненско обзавеждане, хлебни и сладкарски изделия за Катар
03.04.2018

 

„В  момента България изнася за Катар основно арматурни артикули за тръбопроводи, кухненско обзавеждане, хлебни и сладкарски изделия и мебели.“ Това заяви Габриела Козарева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по насърчаване на малките и средните предприятия при откриването на  българо-катарски бизнес форум в София.

 

 

 

Габриела Козарева подчерта, че форуми като днешния дават възможност за задълбочаване на двустранните взаимоотношения, както и за развитието на съществуващия потенциал за увеличаване на стокообмена и за  реализирането на проекти от взаимен интерес между компаниите.

 

 

На събитието присъстваха повече от 200 представители на компании от двете страни, сред които и фирми-членове на БКДМП.

 

 

Форумът, които се провежда по инициатива на Министерство на икономиката, се откри от Емил Караниколов, министър на икономиката и от шейх Ахмад Бин Джасем Бин Мохамад Ал-Тани, министър на икономиката и търговията на Държавата Катар .

 

 

Събитието е в изпълнение на проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“, финансиран от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е бенефициент.

 

 

 

Източник: ИАНМСП

Снимки: ИАНМСП и БКДМП