Новини
Българка обра овациите на международно изложение
30.09.2019

Само преди седмица приключи най-мащабното събитие в Близкия Изток в областта на интериорния дизайн, а едно от най-успешните представяния бе на българското студио за интериорен и продуктов дизайн SiDesign. Студиото е представлявано от инж.-диз. Симона Грошевска и партньорите й от Мебели Рабелс, Carbon Touch и Студио Корк, които представиха няколко продукта с оригинален авторски дизайн: помощна маса „Loop”, изработена от метал и прорязана основа от масивна дървесина (орех)/мрамор, помощна маса „Help Me“, състояща се от мраморна основа, масивна букова дървесина и метален плот, както и безспорният хит на изложението – две иновативни високотехнологични изделия, изработени изцяло от емблематичния материал карбон – купа за плодове „Hats off“ и мивка за баня.

 

 

 

 

Изложението INDEX беше част от “Middle East Design and Hospitality Week 2019” и се проведе в периода от 17-ти до 19-ти септември в Dubai World Trade Centre, Дубай, ОАЕ. Изложението бе открито от емира на Дубай – шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства. За трите дни събитието беше посетено от над 50 000 посетители от 76 държави.

 

 

Българското участие на изложението беше изключително успешно – щандът на SiDesign беше посетен от редица местни и чуждестранни професионалисти в сферата на дизайна и архитектурата, топ мениджъри от Emirates и няколко други авиокомпании, представители на  един от най-големите строителни тръстове в Саудитска Арабия – Awtad Al Akaria и др.

Представянето на българската дизайнерка впечатли всички и тя беше сред малцината поканени на работна закуска, организирана от генералния консул на Холандия в Дубай Н. Пр. г-н Ханс Сандее. Той специално отдели време, за да посети щанда на SiDesign и да обмени идеи и възможности за бъдещо партньорство.

 

 

Българското участие в изложението беше активно подпомогнато и от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), които традиционно се грижат за повишаването на авторитета на българските мебелни фирми и активно съдействат за изграждане на положителния облик на специалистите от бранша.