Новини
БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА – шесто издание на конкурс за най-добра мебел, произведена в България
26.04.2016

В периода 19 – 23 април 2016 г. в Интер Експо Център, София, ще се състоят изложенията „Техномебел“ и „Светът на мебелите“, които са единствените национално представени събития за сектора, провеждащи се на територията на Р България. 

 

В рамките на изложенията се представят хотелско, офис и обзавеждане за дома, модерни технологии и техники за обработка на дървесина и производство на мебели, новости в материалите за мебелно производство, както и всичко необходимо за оборудване на дървообработващи и мебелни фабрики.

 

Изложенията се организират в партньорство от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ и Интер Експо Център.

 

В програмата на тазгодишното издание ще се проведе шестото издание на конкурс "Българска мебел на годината".

 

В конкурса участват български компании производители на мебели, които показват най-добрите си и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Продуктите ще бъдат представени на специално обособено за конкурса място в зала 4.

 

Тази година за наградата ще се конкурират Мебели КАМБО ООД , Филмар – 74 ООД, Джи Ес Малмгрен Интериърс ООД , Мебел – К ООД, Некрато ООД, Глоуб Индъстрис ЕООД, Ижица ЕООД, ТИНМАР ООД, Ретроуют Аксага ЕООД, Сияна мебел ООД, Никром ЕООД, Ергодизайн ООД.

 

Експертно жури оценява експонатите по тяхната иновативност, комфорт, естетичен вид, ергономичност, функционалност и практичност.

 

Номинираните участници в конкурса „Българска мебел на годината 2016” ще бъдат обявени на официална церемония на 20 април 2016 г., от 14.00 ч., в зала 4, щанд В15, в Интер Експо Център, гр. София.

 

Продуктите ще бъдат оценявани и от посетителите. Посетителите ще имат възможност да гласуват чрез анкетна карта за изложените експонати, като 5-ма от тях ще спечелят ваучери по 500 лв.,  предназначени за закупуване на продукт от фирма, участваща в изложенията, а един от тях е за продукт на компанията, спечелила посетителския вот.

 

Организатори на конкурса са Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Интер Експо Център и списание MD – мебелен дизайн.