Новини
Българският форум на бизнес лидерите раздаде Годишните награди за отговорен бизнес 2017
08.03.2018

В 15-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност за призовете в шестте категории се състезаваха рекордните 112 проекта на 71 компании. 

 

 

Събитието привлече над 200 гости – високопоставени представители на членове на БФБЛ, фирми и организации, участващи в конкурса, членове на журито, съмишленици от неправителствения сектор, дипломати и медии. 

 

 

 

 

Наградите бяха връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник- министъра на околната среда и водите Николай Кънчев и посланика на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс. 

 

 

 

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи отличията в категория „Инвеститор в обществото”, привлякла 35 номинации – най-много в цялата история на конкурса. Статуетката отиде при Райфайзенбанк за дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ в подкрепа на обществени каузи. На второ място журито класира ЛИДЛ България и тяхната програма „Ти и Lidl за по-добър живот“, а кампанията за безопасен интернет на „Теленор“ й осигури престижното трето място. 

 

 

 

Първа сред 20-те номинирани компании в категория „Инвеститор в знанието” стана L'Oreal България с инициативата си „За жените в науката“ 2017, която предоставя стипендии на млади жени учени. Второто място спечели ЧЕЗ Разпределение България със своя технически учебен център „Енергия“, а на трето се класира Кока- Кола ХБК България с проекта „Дай старт на успеха“. 

 

 

 

 

Призовото място в категория „Инвеститор в околната среда” зае ЛИДЛ България с инициативата си „Дай шанс на Балканката“ за запазване на балканската пъстърва. На втора позиция е Дънди Прешъс Металс Челопеч с проекта „Алтернативи за използване на рекултивирани терени“, а третото място зае Humanita със системата си за разделно събиране на текстил. 

 

 

 

 

Призът за „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” отиде при Теленор за Open Mind България – програма за социална интеграция и професионално развитие на хора с увреждания. Подгласници са Нестле България с инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ и дм България с проекта си за обучение по устойчиво развитие. 

 

 

 

Първа в категорията „Маркетинг, свързан с кауза” за поредна година е Ейвън Козметикс България с инициативата „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата. Втора е Кока-Кола България с коледната си благотворителна кампания съвместно с Фантастико и БЧК „Топъл обяд“, трета е ИКЕА с проекта „Време е за игри и добрини“. 

 

 

 

Титлата за „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие” взе Questers за инициативата „По-качествено образование за всяко дете в България“ в подкрепа на фондация „Заедно в час“, следвана от Еврофутбол със „Спортни таланти“ и АбВи с „Ти водиш промяната“. 

 

 

 

EVN България грабна специалната награда „Engage” за най-голям принос на служителите в КСО проект.

 

 

Източник: www.economic.bg