Новини
БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕР НА ПРЕСТИЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ДУБАЙ
12.09.2019

На престижното изложение„VENTURA DUBAI 2019“ ще има българско участие. Студио за интериорен и продуктов дизайн „SiDesign” и „Мебели Рабелс“, които са членове на БКДМП, ще представят проекта си на най-голямото мебелно събитие в Близкия Изток.

 

 

 

Изложението е част от “Middle East Design and Hospitality Week” и ще се проведе в периода от 17-ти до 19-ти септември в Dubai World Trade Centre, Дубай, ОАЕ.

Ventura Dubai 2019 e поредната „гореща“ дизайнерска точка заедно с Милано, Ню Йорк, Ламбрате, Берлин, Лондон и др., като изложението е със специален фокус върху съвременния европейски дизайн и ще бъдат представени както стартиращи дизайнери, така и от утвърдени марки и имена в дизайна.

 

 

Процедурата по одобрение на участниците е строга, като за първи път е одобрен и български участник – инженер-дизайнер Симона Грошевска. Тя ще участва с три продукта с оригинален дизайн: помощна маса Loop, изработена от метал и прорязана основа от масивна дървесина (орех)/мрамор; помощна маса Help Me“, състояща се от мраморна основа, масивна букова дървесина и метален плот; купа за плодове Hats off“ , изработена от инокс/карбон.

 

 

  

 

 

Симона е участвала в редица световни изложения за дизайн от ранга на Milan Design Week. В Дубай тя отново ще покаже творческия си и професионален потенциал, като трансформира добре познатата форма на помощните маси от безлични предмети в интериора до запомнящи се дизайнерски продукти. Участието на „Мебели Рабелс“ е гаранция за успешната реализация на проекта.

 

 

Българското участие в изложението е подпомогнато и от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), които традиционно се грижат за повишаването на авторитета на българските мебелни фирми и активно съдействат за изграждане на положителния облик на специалистите от бранша.

 

#venturadubai #venturadubai2019 #venturaprojects #INDEXDubai