Новини
Втора годишна конференция на интериорните дизайнери
01.12.2015

Годишните конференции, организирани от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), имат за цел да засилят усещането за общност между интериорните дизайнери – млади и доказани професионалисти с многогодишен опит, да се регламентира професията на интериорния дизайнер у нас, както и да се създадат условия за реални срещи между инвеститори и дизайнери и да се създадат конкурентни условия за представяне и избор. Големият интерес, който показаха организираните досега от АИДБ лекции и дискусии ни убеди в необходимостта от инициране на срещи за обмяна на творчески похвати между интериорните дизайнери в страната ни и техните български колеги в чужбина.

 

В програмата на конференцията са заложени дискутирането на теми от голямо значение за същината на професията ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Основен акцент са и лекциите за обмяна на опит, които ще изнесат водещи имена в интериорния дизайн от международно значение.

 

Водещ на конференцията ще бъде топ дизайнерът Светослав Тодоров, STUDIO MODE

 

ПРОГРАМА:

9:30 –10:00 регистрация и настаняване

 

10:00 – 10:30 – официално откриване с представители на Столична Община и всички партньорски организации.

10:30 – 13:00 – Дискусия. 

Модератор Гена Събева, председател на АИДБ. В дискусионните панели в зависимост от конкретните теми са поканени да участват представители от Столична Община, Министерство на образованието и науката, Министерство на Културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА и Държавната Агенция на Българите в чужбина (ДАБЧ), Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Мебелен Клъстър, ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор) и ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група).

I ЧАСТ: Хоби или професия е интериорния дизайн 

II ЧАСТ: Къде е мястото на интериорния дизайн в инвестиционното проектиране 

11:30 – 11:45 – кафе пауза

III ЧАСТ: Ценоразпис на дизайнера – методика, минимални и максимални цени 

IV ЧАСТ: Евро пари за дизайнери 

13:00 – 14:00 – обяд

14:00 – 15:00 – Най-добрите в професията: Светослав Тодоров, STUDIO MODE (Носител на световните призове за „Restaurant and Bar Design Awards“ – „BEST BAR“ и „EUROPE“ за заведението „GRAFITTI“ във Варна)

15:00 – 16:00 – Най-добрите в професията: Арх. Елиа Недков (Носител е на много награди, някои от които „Polydecor Design Award“, „DuPont Corian“ за храна и кафе-бар и др. През 2004 г. той премества студиото си в Милано и развива дейността си в различни насоки – архитектура, дизайн, графика.)

16:00 – 16:15 – кафе пауза

16:15 – 17:15 – Design Researcher – Георги Георгиев. (Изследовател на процеса на дизайн, творец, който изследва по-различната перспектива на дизайна, процеса и създаването на нови идеи, креативността в процеса за създаване на интериорен дизайн. Живее и работи в Япония.)

17:30 – 18:30 – Изкуството в интериорния дизайн – Мария Слабакова. (Художник и главен дизайнер на„АРТ Студио СЛАБАК“ Маями, САЩ – фамилна компания с над 30 годишен опит в България и САЩ, основен партньор на компанията Barton G – лидер в парти индустрията и организирането на събития в САЩ. )

18:30 – коктейл с двустранни бизнес срещи между инвеститори, дизайнери и гости.

 

Всичко за програмата, участниците и дискусиите можете да следите на страницата във Facebook

 

За повече информация и заявка за участие:
info@aidb.bg
Антоанета Ненова
координатор
0887540245