Новини
Възможности за инвестиции в България за обработка на дървен материал и дървесина
27.02.2018

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите  Атанас Добрев се срещна с посланика на Австрия  Роланд Хаузер.

 

 

По време на срещата бе представен проект за инвестиция на стойност над 100 милиона евро на австрийската фирма Швайгхофер. Буллес груп e официален представител за България на няколко водещи производителя като австрийския производител на висококачествени дървени материали Schweighofer group, румънските фабрики за пелети и брикети Ameco , както и на гръцкия производител Alpha Wood.

 

 

Инвеститорите изразиха желание да построят в България предприятие  за обработка на дървен материал и дървесина. Те представиха пред заместник-министър Добрев проектите, по които работят в други европейски държави и заявиха своите намерения за сътрудничество в тази област.

 

 

От австрийската компания разказаха на Атанас Добрев и екипа му за своите технологии и опит в преработването на дървесина. Заместник-министърът от своя страна посочи, че ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите подкрепя всяко инвестиционно намерение, което би довело до откриване на нови работни места, разбира се спазвайки действащото законодателство на страната ни.

 

 

Директорът на изпълнителната агенция по горите инж. Григор Гогов  и началникът  на отдел „Държавни горски предприятия” Олег Илиев също изразиха задоволство, че толкова голям инвеститор като австрийската компания стъпва на българския пазар.

 

 

Посланикът на Австрия посочи, че се радва на доброто  сътрудничество между двете държави през годините.

 

 

 

Източник: Министерство на земеделието, храните и горите