Новини
Гимназисти от Търговище ще учат в „Холивуд“ и „Париж“
24.09.2014
 

 Гимназисти от Търговище се учат, потопени в атмосферата на най-големите световни градове като Рим, Мадрид, Париж, Лос Анжелис, Ню Йорк, Лондон и Виена. Седем класни стаи, оборудвани с нестандартни мебели и аранжирани в стила на съответните мегаполиси, ще посрещнат учениците от СОУ „Проф. Никола Маринов" на 15 септември.

В момента помещенията още се доизпипват, а през октомври ще е налице и компютърната техника за тях. За всеки учител е поръчан преносим компютър лаптоп, а учениците ще учат на таблети. Във всеки кабинет има по един голям фототапет на цяла стена с изглед от съответния град. В зала „Рим" е показан Колизеумът, в зала „Париж" – Айфеловата кула, зала „Лос Анджелис" пренася в Холивуд и сбъднатата американска мечта, в зала „Лондон" пейзажът е от мостовете над Темза и Биг Бен и пр. Масите и чиновете са с нестандартни, но удобни форми, пише "Преса".

В училището, което със своите 1300 ученици и 56 паралелки е най-голямото в Търговищка област, наричат нововъдението киберцентър. Изграждането му се финансира с 200 хиляди лева, спечелени в конкурса „Училище на бъдещето" на фондацията „Америка за България". С малка промяна в първоначалния проект се оборудва и зала „България".

Конкурсът има за цел да подобри образователната среда в общинските и държавните училища в България, като насърчава използването на съвременни методи на преподаване и нови технологии в класната стая.

Източник: КРОСС 

Снимка: Преса

Тагове: образование, фондация Америка за България, СОУ, ученици, гимназисти , училище, Училище за бъдещето, проект, класна стая