Новини
Годишни награди на БКДМП 2016
12.01.2017

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост награди фирми членове на Камарата , с цел да бъдат насърчени и популяризирани добрите примери и постиженията им.

 

В рамките на Годишна конференция на браншовете Мебелно производство и Дървообработване 2016 г. се състоя официална церемония по връчване на наградите. Събитието се проведе в хотел Рила, к.к Боровец.

 

 

С плакет и грамота бяха отличени 7 фирми за постигнати добри резултати в следните категории:

 

 

  • „Инвеститор на 2016 година“ – Наградата бе връчена от г-н Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните на фирма Форест трейд ООД.

 

Награждаване - фирма Форест трйд ООД

Награждаване – фирма Форест тейд ООД

Наградени и номинирани фирмиНоминирани фирми Валиян ООД, Колорадо – АВС ЕООД, Форест трейд ООД

Форест Трейд е българска фирма създадена през януари 2003 г. с предмет на дейност сушене на дървен материал и производство на полуфабрикати и готови изделия от дъбова дървесина. Дейността на Форест Трейд е разделена на две основни направления:

                Производство на завършени изделия от дъб — паркет и дюшеме, външни и вътрешни обшивки, стъпала, мебели.

                Производство на полуфабрикати от дъб — слепени плотове, многослойни детайли, греди.

За последната година предприятието е извършило инвестиция в рамките на 82% от приходите си.

 

Номинирани фирми в категорията са Валиян ООД, Колорадо – АВС ЕООД.

 

 

  • За „Износител на 2016 година“ бе отличена фирма Средна гора АД . Наградата връчи г-н Любен Петров – Заместник – министър на икономиката.

Награждаване – фирма Средна гора АД

Номинация – фирма Паралел ЕАД

 

Победителят е производител на висококачествени мебели от масивна дървесина. Заводът е основан през 1963 г. и е разположен в град Стара Загора. В завода работят около 550 служителя. Традициите, опитът и ноу-хауа са натрупани не само с дългогодишната работа с едни от най-големите имена в бранша, но най-вече с поколенията от специалисти прекарали голяма част от професионалния си живот тук.

Днес производството е специализирано най-вече за столове и маси от масивна борова и букова дървесина, като продукцията е почти изцяло за износ – 94% от производството на фирмата. В предприятието се произвеждат средно над 2500 стола на ден, като завода е най-големият доставчик в Европа на борови столове за ИКЕА. Използват се само екологично чисти материали с доказан произход и съобразени с международните стандарти за качество, екология и условия на труд.

 

  Номинирани фирми в категорията са Паралел ЕАД, Тед-Бед ЕАД.

 

  • Награда за „Иновация на 2016 година“ спечели фирма Тед-Бед ЕАД. Номинациите връчи г-н Добрин Иванов – Изпълнителен директор на Асоциация на индустриалния капитал.

 

Номинация на фирма Паралел ЕАД

Номинация на фирма Глоуб Индъстрис ЕООД

 

Фирмата е отличена за регистриран полезен модел отнасящ се до пенополиуретанов състав с приложение на производство от изделия за промишлеността и за бита и по-специално при производството на матраци, мека мебел, седалки, столове и бельо, с положително въздействие върху здравословното състояние на потребителя, като стимулира метаболизма, облекчава дишането при астматични и алергични проблеми, подпомага преодоляването на физическа болка, както и отделянето на натрупаната в организма негативна енергия.

 

Номинирани фирми в категорията са Глоуб Индъстрис ЕООД, Паралел ЕАД.

 

  • За „Най-бързо развиващо се малко предприятие на 2016 година“ е отличена фирма ДЕКОР – 2000 ЕООД.

 

Номинация – фирма Дограма стил проект ЕООД

 

Фирма „ДЕКОР-2000″ ЕООД е основана през 2000 година. Основната дейност, с която фирмата се занимава е производство на мебели и интериорни врати, изработка на алуминиева дограма, а също така и строително-ремонтна дейност. Фирмата отчита ръст от 172.8% на приходите от продажби през 2015 в сравнение с 2014 г., като постъпленията са достигнали близо 4.3 млн. лв.

 

Номинирани фирми в категорията са БГ Мебел Компания ООД, Гурцов ООД , Дограма стил Проект  ЕООД. Грамотите връчи г-н Никола Стоянов – Заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

 

 

  • г-н Никола Стоянов връчи награда за „Най-бързо развиващо се средно предприятие на 2016 година“ на фирма Мебелор ООД.

 

Награждаване – фирма Мебелор ООД

Номинация – фирма Елимекс – Иван Радевски ЕТ

 

 

“Мебелор”ООД е създадена през 1994 г. и е една от утвърдените в България фирми за производство на корпусни мебели. Високотехнологичното оборудване, с което разполага фирмата, позволява да се проектират и произвеждат мебели с различни форми – прави, начупени или овални от различни видове материали – ПДЧ, MDF с фурнир, акрилен висок гланц SENOSAN.“Мебелор”ООД има и собствени разработки на лицеви и обемни структури, както и фрезовани повърхности от боядисан. За последната година предприятието реализира 84,3% ръст на приходите.

 

Номинирани фирми в категорията са Архидея ООД, Елимекс – Иван Радевски ЕТ.

 

  • Награда за Най-бързо развиващо се голямо предприятие на 2016 година“ бе връчена на фирма Виденов Груп ООД от г-н Тони Кръстев – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. 

 

Награждаване – фирма Виденов Груп ООД

Номинация – фирма Ирим ЕООД

Номинация – фирма Мебел-стил ООД

 

 

„Виденов Груп“ ООД  е български производител и търговец на мебели и предлага пълната гама от продукти за обзавеждане на дома, офиса, хотела. Компанията е създадена през 1989 г., като производството е базирано в град Ямбол. Фирмата разполага с модерно технологично оборудване и собствена логистична мрежа. За последната година предприятието реализира 77,09% ръст на приходите.

Номинирани фирми в категорията са Ирим ЕООД,  Мебел-стил ООД.

 

  • Г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции връчи наградата за „Корпоративно и социално отговорно предприятие на 2016 година“ на фирма МЕБЕЛ – СТИЛ ООД.

 

Награждаване – фирма  Мебел-стил ООД

 

Мебел-Стил ООД е изключително успешен модел на семеен бизнес, който реализира много добра социална политика. Към момента в дружеството работят 470 служители с помощта на които то се е превърнало в един от най-големите производители в България. Мебел-Стил ООД има сериозен социален пакет, насочен към своите работници. В него влизат следните услуги:

* Безплатен транспорт от и до работното място за всички служители на двата завода;

* Субсидиран обяд – всеки служител плаща само 0,50 лв. за обяд;

* Постоянно присъствие на лекари в двата лекарски кабинета на заводите и наличие на лекарски шкафове оборудвани с лекарства за първа помощ;

* Безплатна  ваксинация срещу грип;

* Безплатни прегледи на жените за онкологични заболявания, включително рак на гърдата и на матката;

 * През декември месец предстоят безплатни кардиологични прегледи на всички работници и служители от специализирана кардиологична клиника;

* Фризьорски услуги на територията на двата завода, в специално изградени за целта салони, на преференциална цена от 1 лев;

* Безлихвени кредити от фирмата за подпомагане на работниците;

* Работно облекло е под наем, т.е. работниците получават три комплекта дрехи и нямат ангажимент към пране, гладене и сервиз на облеклото си;

* При работни съботи се осигурява безплатна частна детска градина;

* Направени са сериозни инвестиции, включително и за безопасни и здравословни условия на труд.