Новини
Дванадесетото издание на Европейския Ден на Предприемача „Иновации и предприемачество – Растеж за Европа“
23.10.2014

Министерство на икономиката и енергетиката, съвместно с Представителството на Европейската комисия в България и НИС при СУ "Св. Климент Охридски", с  удоволствие Ви канят да посетите 12-ят ежегоден форум за насърчаване на предприемачеството в България – "Европейски Ден на Предприемача 2014", който се провежда в рамките на Европейската седмица на малките и средните предприятия. Събитието ще се състои на 16-ти и 17-ти октомври 201г., в Интер Експо Център, гр. София, бул. "Цариградско шосе" 147.

Темата на тазгодишното издание на форума е "ИНОВАЦИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – РАСТЕЖ ЗА ЕВРОПА". В рамките на форума са предвидени различни модули: Обучението по предприемачество, Възможности по Програма ХОРИЗОНТ 2020; Представяне на Стратегията за интелигентна специализация на Република България; Финансови инструменти за МСП в България в контекста на ОП "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020г."; Партньорство на местните власти с университетите и индустрията; Добри практики за стартиращото предприемачество и други.

Във форума участие ще вземат представители на Европейската комисия, държавните институции, бизнес асоциации и стопански камари, неправителствени организации, академичната общност, представители на малкия и средния бизнес, предприемачи, консултанти, експерти и представители на други организации, които имат отношение към развитието на предприемачеството в условията на Единния пазар.

Официалното откриване на Европейския Ден на Предприемача ще бъде на16.10.2014г. от 9.00ч. в зала "ВИТОША" на Интер Експо Център.Участието във форума е безплатно, а регистрацията има възможност да се направи на място в деня на събитието пред зала "ВИТОША" в Интер Експо Център.

Източник: МИЕ

 

Тагове: МИЕ, иновации, предприемачество, Европейски Ден на Предприемача 2014