Новини
Дейността по контрола на пазара на горива се поема от Александър Манолев
22.10.2018

Закон за горивата трябва да има. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в парламентарната комисия за борба с контрабандата.

 

 

Той обясни, че в Министерство на икономиката ще има ресорен заместник-министър. Дейността по контрола на пазара на горива се поема от Александър Манолев. Припомняме, той бе номиниран за министър на транспорта, но се оттегли и се върна в икономическото министерство.

 

 

След като бе приет закон за горивата отговорности се възлагат на ведомството. Работна група в състав от други министерства ще трябва да изготви наредба за изпълнение на закона. Тя пак ще е под ръководството на Александър Манолев.

 

 

В икономическото министерство ще има и нарочна дирекция, стана ясно от думите на министър Караниколов. Регулиране на икономически дейности ще е името на новата дирекция. Неин директор ще е Теменужка Янкова.

„Тежък закон, нова материя е“, коментира Караниколов. Министърът увери, че в срок ще бъдат изготвени всички нужни нормативни промени.

 

 

Оказва се, че поне 50 чиновници ще работят в новата дирекция. Затова нямало място за нея в Министерство на икономиката.

 

 

Емил Караниколов обаче имал уверението и на другите ведомства, че ще се осигурят помещенията за настаняване на новата дирекция.

 

 

На 31 август, тримата министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, след искане на премиера Бойко Борисов.

 

 

В същия ден след разговор с премиера Борисов, Манолев обясни,че е помолил да бъде оттеглена номинацията му за транспортен министър. Като причина той обяви появилите се тогава медийни пубикации срещу него.

Манолев разясни, че вижда още координирана атака срещу себе си и целия кабинет.

 

 

Източник: News.bg

Автор: Диляна Панайотова

Снимков материал: Министерство на икономиката