Новини
Дърво и метал – изключителни мебели от Hilla Shamia
28.08.2014

Hilla Shamia, гениален израелски художник и дизайнер, който създава единствени по рода си бюра и столове от дърво и алуминий с помощта на уникален метод, който комбинира студен алуминий и красиви парчета дърво. 
За да създадете тези безпрецедентни парчета, Shamia излива течният метал върху трупи от сурова дървесина от кипариси и евкалипт, които са били нарязани по дължина. Изгарянето на разтопен алуминий по повърхността на суровата дървесина създава красив черен слой от въглерод, който създава граница между студен сребрист цвят на алуминия и красивите естествени цветове и форми на дървото. Тъй като алуминият е разтопен, той се прониква във всяка пукнатина и процеп на дървото, създавайки силна връзка и поразителен външен вид.

Източник: BoredPanda

 

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-8

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-9

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-4

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-17

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-7

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-14

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-16

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-10

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-12

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-11

wood-casting-aluminum-furniture-hilla-shamia-1

Тагове: леене на алуминий, алуминиеви мебели, алуминиева система, невероятни мебели, арт мебели, нощно шкафче, творчески мебели, креативен дизайн на мебели, бюро, създаване на мебели, дизайн на мебели, обзавеждане, идеи, Hilla Shamia, интериорен дизайн, модерни мебели, корнизи, корнизи от метал, разтопен алуминий, разтопен метал, стол, леене, дървени мебели