Новини
Еди Снайдеро бе преизбран за президент на EFIC
12.12.2023

По време на извънредното Общо събрание на Европейската конфедерация на мебелната индустрия (EFIC), проведено на 6 декември 2023 г. , членовете на  организацията избраха Еди Снайдеро за втори мандат за президент за периода 2024 – 2026 г.

66-годишният Еди Снайдеро е от Италия, председател e на Съвета на директорите на Snaidero Rino SpA, една от най-големите италиански компании за производство на кухни, в която  е заемал различни длъжности през последните десетилетия. В продължение на 30 г. той изгражда своята корпорация, която оперира в цяла Европа. Освен това е бил главен изпълнителен директор и председател на няколко компании в различни европейски държави. Понастоящем Снайдеро е представител на сектор кухни в Италианската федерация на дървообработващата и мебелната промишленост (FederlegnoArredo) и член на борда на Salone del Mobile.

„Радвам се, че бях преизбран за председател на EFIC за нов мандат. През последните три години се ангажирах с разрастването на конфедерацията и с укрепването на ролята на EFIC в Брюксел. През следващите три години ще положа всички усилия, за да продължим постигнатото досега и да подкрепяме европейската мебелна промишленост в различни аспекти. EFIC трябва да продължи да представлява мебелната индустрия в Европа и нашият глас да се чува. Ще работим заедно не само за преодоляване на последиците от множеството кризи, но също и за подготовката и насочването на индустрията към екологичен и цифров преход, който EFIC напълно подкрепя, включително бъдещите изисквания на Регламента за екодизайн на устойчиви продукти“, заяви Еди Снайдеро, президент на EFIC.

БКДМП членува в EFIC от 2018 г., като активно участва в редовни заседания с цел защитаване на интересите на българските компании и насърчаване на стратегиите за осигуряване на подходящи условия за пазара на мебели в Европа, посочват от браншовата камара.

В EFIC участват почти всички браншови организации на европейски държави с развита мебелна промишленост, сред които Австрия, Белгия, Германия, Франция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Словакия, Унгария, Швеция, Турция и асоциирани членове – ИКЕА и Украинската асоциация на мебелните производители.