Новини
Експомебел отваря врати в Интер експо център на 13 март
11.03.2024

*Материалът е публикуван в Българска телеграфна агенция.

Мебелното изложение Експомебел ще се състои в периода 13-16 март 2024 г. Традиционно то се организира от Интер експо център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), съобщиха от Камарата. По време на изложението десетки фирми от бранша показват новостите в дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома.

Събитието е отворено както към компании от мебелния сектор и техни партньори, така и към крайни клиенти.

Най-новите тенденции в мебелното производство и интериора

Посетителите на изложението ще се запознаят с тенденциите в мебелното производство и най-новите интериорни решения в обзавеждането и текстила. По време на изложението свои щандове разполагат производители, търговци, дизайнери и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил. Компаниите изложители представят най-новите колекции от класически, модерни мебели, а също и в обзавеждането по поръчка и индивидуални дизайнерски проекти.

Всичко за офиса, хотела и дома

Експомебел е изложение, което представя най-новите решения за обзавеждане както на офиси, така и на хотели и домове. На щандовете ще могат да се видят корпусни и тапицирани мебели, интериорен текстил, маси и столове, офис и градински мебели, матраци и подматрачните рамки, интериорни и екстериорни решения.

Широк обхват от изложители

Изложението обхваща целия спектър в обзавеждането и интериорния дизайн. На Експомебел участват голям набор от изложители – перспективни малки и средни фирми, а също големи и утвърдени компании.

Мебелни отличия

По време на откриването на изложението на 13 март е предвидена и церемония по раздаването на наградите Българска мебел на годината. Конкурсът, организиран от сп. МD – „Дизайн, интериор, архитектура“ в партньорство с БКДМП и ИЕЦ, ще представи най-добрите проекти в две основни категории – „Реализирани продукти“ и „Концептуален дизайн“.

Заедно с Ваканция и спа експо

За първи път Експомебел ще се състои по едно и също време с туристическото бизнес-изложение Ваканция и спа експо. То обединява бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, собственици и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове и много други.

Мебелният сектор – ориентиран експортно

Мебелният бранш у нас осигурява около 3 на сто от БВП на България, посочват от Камарата. Секторът дава препитание на над 55 000 души. Производството на мебели у нас възлиза на 614 млн. евро според статистика на НСИ, Сиела и АПИС за 2022 г. Страната ни се нарежда на 19 място по износ на мебели, на 21 място по производство, 24 място по потребление и 25 място по внос, сочат данни от европейските класации. Заради качеството и добрата цена мебелите, произведени у нас, се продават успешно навън. Основните пазари, за които България е изнасяла продукция през 2022 г., са Румъния, Гърция, Полша, Франция, Германия, Чехия, Италия.

Може да прочетете тук.