Новини
Запознаването на студентите с професията, по време на първия учебен ден
03.10.2018

 

За трета поредна година, по случай откриването на академичната година, Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ и Лесотехническия университет, организираха съвместно кампания „ЗАПОЗНАВАНЕ С ПРОФЕСИЯТА“.

 

 

 

Фокусът на събитието беше поставен върху представянето на бранша пред студентите от Факултет: „Горска промишленост“, неговите разнообразни възможности за реализация, висока технологичност и атрактивност.

 

 

 

Председателят на БКДМП – г-н Галин Господинов връчи четири награди на студентите с най-висок успех от специалностите: Инженерен дизайн и Технология на дървесината и мебелите.

 

За втори път студентите биват наградени със специално посещение, свързано със спецификата на тяхното образование, а именно посещение на международните изложения в Истанбул, Турция:

•             INTERMOB 2018,

•             WOOD PROCESSING MACHINERY 2018

•             PROMATT 2018

 

Също така председателят обяви, че БКДМП ще финансира обученията на студенти от факултета, чрез стипендии.

Представители на водещи фирми представиха пред бъдещите кадри потенциала на бранша.

 

 

По време на първия презентационен блок – ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФИРМИ И ДИЗАЙНЕРИ, участие взеха управители и представители на водещи български фирми, както и дизайнер, работещ на свободна практика.

 

Във втория презентационен блок – Среща с бивши и настоящи студенти на факултет „Горска Промишленост“, участие взех: бивши възпитаници и сегашни управители на фирми, както и студенти от специалност – Интериорен дизайн.

 

Представители на фирмите – лектори на събитието, официално обявиха възможност за специализиран стаж в предприятията – първа стъпка към престижно развитие в бранша на студентите.

 

 

Бъдещите кадри имаха възможността да разговарят лично с лекторите и представители от бранша, на организираните презентационни маси, както и да се запознаят с тенденциите в материалите за сектора.

 

Събитието завърши с WELCOMEPARTY – коктейл парти, спонсорирано от БКДМП, по време на което участниците имаха възможността да осъществят контакти в неформална среда с управители и представители на фирми от мебелната промишленост.

 

 

Източник: БКДМП