Новини
Изпълнителният директор на БКДМП взе участие в заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура, към Президентството на РБ
09.10.2017

Изпълнителният директор на БКДМП – г-жа Елица Ненчева вземе участие в заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура, към Президентството на РБ, което се проведе на 07 април 2015 г.  в гр. Смолян.

 

Основен акцент на заседанието бе „Държавна политика за насърчаване а икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства“.  

 

 

По време на заседанието представители на ресорните министерства институции, националните работодателски организации, местното самоуправление и туристическия бранш и неправителствени организации споделиха в присъствието на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, проблеми в слаборазвитите региони и предложения за тяхното преодоляване. 

 

Г-жа Елица Ненчева предстaви и предизвикателствата пред браншовете Дървообработване и Мебелно производство, като традиционни сектори, които осигуряват работни места в по-отдалечените слаборазвити региони на страната.