Новини
Интеркултурен семинар за Германия на 30 юни 2016 г.
19.07.2016

Германо-Българската индустриално-търговска камара организира семинар на тема „Интеркултурен семинар за Германия“ на 30 юни 2016 г. (четвъртък) от 9:00-17:00 часа в конферентната зала на ГБИТК.

 

Германия е важен партньор за българската икономика. За да е успешна съвместната работа, трябва да познавате правилата за правене на бизнес на немския пазар. А те до голяма степен се определят от културните особености на страната. Културата оказва съществено влияние върху начина на мислене и действие, воденето на преговори, вземането на решения, решаването на проблеми, стратегиите за развитие и цялостната бизнес комуникация на една компания.

 

Целта на това обучение е да Ви запознаем с начина на работа в Германия – от първия контакт до успешната дългосрочна съвместна работа. Ще получите ценни съвети как да представите фирмата и продуктите си на немския пазар и как да преговаряте с немски партньори. Ще тренирате професионално и самоуверено държание в общуването с немски колеги, клиенти и доставчици.

 

Придобитите знания ще Ви помогнат да избегнете недоразумения, разочарования и конфликти в съвместната работа, както и да общувате ефективно и целенасочено с централата в Германия. Чрез примери от практиката и интерактивни упражнения ще затвърдите познанията си и ще можете да приложите бързо наученото в професионалното ежедневие. В резултат ще подобрите позицията си на пазара и ще повишите успеха на бизнеса си в Германия.

 

Гост-лектор: Евгения Вебер

Работен език: български 

 

Повече информация за семинара, условията за участие и регистрационната форма ще намерите тук.