Новини
Кампания „Запознаване с професията“ за втора поредна година заинтригува студентите от ЛТУ
17.10.2017

Дизайнери и инженери от дървообработващата и мебелната промишленост за втори път бяха част от откриването на новата академична година на Лесотехническият университет – 25.09.2017 г. Те представиха своите предприятия и запознаха първокурсниците във факултета по „Горска промишленост“ с професията.

 

 

Цел на организираното събитие, специално за студентите на Факултета, е бъдещите кадри да се запознаят с професията и уникалните възможности, които предлага.

 

 

Във връзка с предприетите от БКДМП действия за мотивиране на учащите се за развитие в бранша, председателят  – г-н Господинов връчи шест награди на студентите с най-висок успех от специалностите: Инженерен дизайн и Технология на дървесината и мебелите. За първи път студентите биват наградени със специално посещение, свързано със спецификата на тяхното образование, а именно посещение на международните изложения в Истанбул, Турция:

 

•             INTERMOB 2017,

•             WOOD PROCESSING MACHINERY 2017

•             PROMATT 2017 

 

 

Също така председателят обяви, че БКДМП ще финансира обученията за два семестъра на двама студенти от факултета.

Представители на фирмите – лектори на събитието, официално обявиха възможност за специализиран стаж в предприятията – първа стъпка към престижно равитие в бранша на студентите.

 

 

Г-н Иван Боров, сподели пред студентите, че е завършил своето професионално образование в Милано, Италия. След натрупан стаж в едни от водещите фирми за дизайн, в столицата на модата, той е взел решение да се върне в България и да създаде своя собствена фирма – 3ДЕА ООД, тъй като у нас има много възможности за реазлизация в сектора. 

 

 

От фирма Структура Инвест ВМ ЕООД, бъдещите специалисти научиха, че г-н Инго Колар, получил своята диплома в Германия е дошъл именно в България, защото тук е намерил възможност за своето най-добро професионално разивитие. Г-жа Драгнева завършва своето образование в Англия и вече на възраст от 27 години работи заедно с  г-н Колар на ръководна позиция в предприятие в гр.Смолян. 

 

 

МОС консулт ЕООД, беше представена от г-н Георги Колев, които разказа за множеството възможности и целогодишни пътувания по целия свят – Сингапур, Австралия, САЩ, Европа и още много други, свързани с работата му във фирмата.

 

 

Беше отправено атрактивно предложение от страна на г-жа Геновева Христова, Лигна груп ООД, която предизвика студентите в надпревара за решаване на задача, с цел постъпване на стаж.

 

 

Г-н Илчов от фирма Илчови ООД, покани студентите с думите, че няма търпение да прекрачат вратата на неговото производство.

 

 

Инеженерът, завършил специалност „Технология на дървесината и мебелите», в ЛТУ – г-н Скачков, собственик на фирма Мебелор ООД, заяви че изминатият от него път, може да бъде и тяхното бъдещо развитие като сърдечно изяви своето желание за съдействие.

 

 

Фирмите – членове на БКДМП, които участваха в събитието са: 3ДЕА ООД; Бисмар ООД; Илчови ООД; ЙАФ България ЕООД; Кастамону АД; Лигна груп ООД; Мебелор ООД; МОС Консулт ЕООД; Структура Инвест ВМ ЕООД; ТЕД-БЕД ЕАД; Тултехник системс ЕООД

 

Срещите продължиха в неформална обстановка по време на коктейл, по случай откриването на учебната година. Студентите имаха възможността да разговарят лично с лекторите и още фирми от бранша на организираните презентационни маси, както и да се запознаят с тенденциите в материалите за сектора.

 

 

Кампанията бе медийно отразена от Българската национална телевизия.