Новини
Капитал: Пролайн“ инвестира 1.2 млн. лева за производство на серия детски мебели COSH
08.04.2024

Материалът е публикуван във в. Капитал, част е от кампанията на БКДМП „Мебелите на България – традиции и иновации“. Реализиран по време на ЕКСПОМЕБЕЛ 2024, където фирма Пролайн, член на БКДМП, бе изложител

Eлегантен вид, естествени материали, екологични лепила на водна основа. Това е част от описанието на серията детски мебели COSH на пловдивската фирма „Пролайн“. За производството им компанията е инвестирала 1.2 млн. лева в последните четири години – в покупка на терен, ново хале, складови и офис помещения, както и в ново оборудване на лизинг – комбинация на утвърдени технологии с роботи, съобщи за „Капитал“ основателят на компанията Николай Костов.

Мебелите COSH – легло, кошара, повивалник и гардероб, са разработка на дизайнeра Светослав Тодоров от ESEL студио. Обща характеристика на мебелите COSH е тяхната многофункционалност. Леглото COSH може да се ползва както за бебета, така и до 6-годишна възраст на детето. Бебешката кошара е от типа Next to me, лесното й разглобяване в домашни условия позволява тя да бъде трансформирана в детско канапе или в детско бюро. Повивалникът служи и като скрин за съхранение на различни вещи. Двукрилият гардероб също предлага максимална функционалност.

Пълният текст ще откриете в сайта на Капитал.