Новини
КОНКУРС БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА
08.04.2013

Организатор на конкурса е Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост, Агенция Булгарреклама и списание МД-Мебелен дизайн. Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на откриването на изложбите СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ на 23 април 2013г. в Интер Експо Център, гр. София.Оценените продукти ще бъдат представени на Подиума на победителите.

Изисквания 
Регистрационна карта за участие могат да изпратят български производители на мебели от всички категории. Номинираните продукти трябва да присъстват вече на пазара или да имат пазарно позициониране до началото на конкурса. Същевременно е необходимо да са минали най-много 2 години от началото на производството на предложения продукт. Преиздавания или нови версии на продуктите биха могли да бъдат номинирани при условие, че не са присъствали на пазара последните две години. Всяка фирма може да номинира до 2 продукта произведени в България.

Регистрация
Регистрация за участие може да бъде направена на електронния адрес на БКДМП: office@timberchamber.com или на тел.02/963 42 99, 0899 101 632.
В регистрационната карта трябва да присъства кратка информация за фирмата и номинирания продукт. След успешна регистрация се получава потвърждение на e-mail с изискваните допълнителни материали, които трябва да бъдат изпратени (от 1 до 5 снимки за продукт и проспекти за предложения продукт).

Жури
Петчленно жури от независими дизайнери и архитекти, уважавани в бранша, се избира всяка година, месец преди датата на конкурса.

Критерии
Иновативност
Комфорт
Ергономичност
Естетичен вид
Функционалност
Практичност

Процес на селектиране
Всички получени заявки ще бъдат разгледани от журито, което ще номинира до 15 продукти и отличи от тях до 5 "Български мебели на годината" от различни категории. Участниците в конкурса ще бъдат информирани за решението на журито в срок до 10 април 2013 г. Кандидатите, чиито мебели са номинирани, трябва да потвърдят участието си до 14 април 2013 г. и да заплатят дължимите такси до 23 април 2013 г. по сметка на Агенция Булгарреклама. Те следва да подготвят и изложат продуктите на Подиума на победителите до 22 април 2013 г.

Награждаване
Церемонията по награждаване ще се проведе на тържественото откриване на изложението "Светът на мебелите" на 23 април 2013 г. в Интер Експо Център – София. На отличените фирми и продукти ще бъдат връчени почетни дипломи и статуетки.

Медии
БКДМП, Агенция Булгарреклама и списание MD ще поканят на официалното награждаване широк спектър ТВ и радио журналисти и печатни издания.

Такса
Разглеждането и класирането на експонатите е безплатно. Номинираните участници излагат експонатите, като заплащат такса в зависимост от размера на изложения продукт както следва:
– Дребногабаритни мебели: 200 лв. без ДДС
– Средногабаритни мебели: 400 лв. без ДДС
– Едрогабаритни мебели: 800 лв. без ДДС

Изложителите на "Светът на мебелите" не заплащат такса! 

Конфиденциалност
На всички участници в конкурса се гарантира, че информация за тяхното участие и за продуктите, които номинират няма да бъде предоставяна на трета страна. 

Срок
Крайна дата за регистрация: 28.03.2013 г.