Новини
Мебелният клъстер представя проект в рамките на изложенията Светът на мебелите и Техномебел 2015
05.05.2015

Български мебелен клъстер е водещ партньор в транснационалния проект Furnitu-RE START (Furniture Remanufacturing) в рамките на пилотна инициатива на Европейската стратегия за Дунавския регион – „START – Фонд за проекти в дунавския регион“.  В тази връзка на 21.04 и 22.04 организираме първа работна среща на партнорите по време на специализираните секторни изложения Света на Мебелите и Техномебел.

Основната цел на проекта е да се даде нов тласък на производството на мебели, посредством трансклъстерно сътрудничество, в съзвучие с основната тема на стартегията на ЕС за Re-индустриализация – устойчивост на околната среда. В допълнение Firnitu-RE обръща внимание на липсата на квалифицирана работна ръка и слабата привлекателност за професионална реализация на младите хора в сектора от една страна, и от друга ниското ниво на иновации в предприятията за мебелно производство.

През вторият ден от събитието – 22.04.2015 от 10:00 до 12:00, в зала Пирин, ще се състои отворена дискусия и ще бъдат направени презентации на мебелната индустрия в държавите партньори:

·         Австрия

·         Унгария

·         Румъния

·         Сърбия

·         Босна и Херцеговина.

Събититето е отворено за фирми-членове на БМК и БКДМП.  

Ще се радваме да се присъедините към нас!

За допълнителна информация може да се обърнете към:

Бистра Вълкова – Ориганизатор – събития, БМК – 00359 878 889 209 / office@growthclusters.com

Ирина Стоянова – Менджър, БМК – 00359 895 521 621 / irina.d.stoyanova@gmail.com