Новини
Надпреварата за знания – първото организирано състезание за учениците от професионалните гимназии в мебелния бранш
05.06.2018

„Надпревара за знания” е състезание за студенти и ученици от професионалните гимназии.

 

Състезанието има за цел да превърне надпреварата в алтернативен метод за обмяна на знания между учениците и студентите. Бъдещите кадри получиха възможността да се обучават посредством най-добре доказания метод – практическия, но под една нова и нестандарта форма.

 

 

В надпреварата за знания се включиха ученици от четири професионални гимназии и студенти от Лесотехническия университет, които обучаваха и помагаха на бъдещите си колеги да сглобяват частите на пет различни изделия, изработени по техен собствен проект.

 

 

След проведените инструктаж и направления  от студентите, се провеждаха състезания между учениците, в които победители бяха, сглобилите най – бързо зададената мебел.

 

 

Екипът на БКДМП благодари на фирмите, които превърнаха събитието във вълнуващо и стимулиращо студенти и ученици чрез предоставените от тях материали, машини и награди.

 

 

Състезанието се проведе в периода: 24 – 28 април 2018 г., по време на изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“ 2018, в Интерс Експо Център, на специализиран щанд, предоставен от БКДМП. Броят на посетилите изложенията ученици е над 80.

 

Спонсори: ЕТ Благой Ангелов – Колорадо, Драг – 5 ЕООД, ЕТ РИГЕЛ Елеонора Царкова, Тултехник системс ЕООД, ЙАФ България ЕООД и инж. Симеон Йорданов

 

Професионални гимназии: ПГЛПЕХТ – Ямбол, ПГМ – Сливен, ПГВАД – Пловдив и ПГД – Велинград

 

 

Източник: БКДМП

Снимков материал : БКДМП