Новини
Новини от Годишната конференция
08.12.2015

На 27 ноември 2015 г. в Парк хотел – Санкт Петербург, гр.Пловдив се проведе четвъртата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване – най-значимия форум за бранша. Участие взеха повече от 250 управители на предприятия от бранша и представители на партньорски за БКДМП организации от частния и публичния сектор.

   

 

Конференцията бе открита от г-н Галин Господинов – Председател на УС на БКДМП.

 

В официалното откриване на събитието с приветствени слова към аудиторията се обърнаха официалните гости:

Г-н Любен Петров – Заместник – министър на икономиката

Инж. Георги Костов – Заместник – министър на земеделието и храните

Г-н Стамен Янев – Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

Г-н Никола Стоянов – Заместник – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Г-н Цветан Симеонов – Председател на УС на Българската търговско-промишлена палата

Г-н Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българска стопанска камара

Г-н Васил Велев – Председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал

 

  

 

В рамките на събитието за първи път се проведе церемония по връчване на годишни награди за  2015 г. за членовете на Камарата, с цел да бъдат насърчени и популяризирани добрите примери и постиженията на фирмите от сектора. Наградите на отличените фирми бяха връчени от официалните гости на Конференцията.

 

  

 

Тази година събитието се проведе под мотото „ПОВИШАВАНЕ НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА НА ФИРМИТЕ ОТ СЕКТОРА“.

 

  

 

Външни експерти и специалисти бяха поканени за гост-лектори от БКДМП  с цел за установяване на нови партньорства и обмен на полезна информация:

  • г-н УДО ТРЕГЕР /Германия/, който има 20 години доказан опит в успешното управление на специализирани изложби в цял свят, представи  на аудиторията презентация на тема „Тайните на успешното участие в международни прояви“

 

  • г-жа КРИСТИНА КРЪНЧЕВА /България/, която е международен консултант по корпоративен етикет и протокол с повече от 11 години опит в тази област взе участие с  тема „Бизнес етикет и работа в бизнес среда“.

 

  • г-н  ИВАН ЙОРДАНОВ /Великобритания/- представител на английската фирма GoLIVEUK за разработване и оптимизация на сайтове представи с тема „Доказани методи за успешна работа в Интернет“

 

 

  

 

Тази година лектори от Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите представиха актуални теми за фирмите от сектор Дървообработване в специално организиран панел по време на Конференцията:

  • „Нормативни и законодателни промени в сектора“

  • „Регламент 995/2010“

  • „Достъп до финансиране за фирмите от сектор Дърводобив и Дървообработване по оперативните програми“

 

   

 

Официални партньори на събитието бяха Аутофранс 3000основен представител на марките автомобили Renault, Dacia и Nissan и Застрахователно дружество България.

 

 

Снимки от събитието можете да намерите ТУК.

 

 

Тагове: Годишна конференция, БКДМП, Министерство на земеделието и храните, Конкурентоспособност, Министерство на икономиката, Аутофранс 3000, Застрахователно дружество България, БТПП, БСК