Новини
Образователна борса събира гимназии, университети и бизнеса на Експомебел 2023
27.02.2023

Образователна борса ще се проведе в рамките на тазгодишното издание на Експомебел (29.03-01.04). Събитието се организира от Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост в партньорство с Интер Експо Център (ИЕЦ).

По време на борсата професионалните гимназии и университетите ще имат възможност да покажат свои щандове, разположени в отделно обособена част в зала 4 на ИЕЦ. Предвидени са още представяния на учебни заведения и издателства. Като част от програмата ще бъдат и премиери на книги и учебници  в областта на дървообработването, мебелната индустрия и дизайна.

Ключова част от събитието ще бъде дискусията, посветена на  темата за професионалното образование у нас, в която ще се включат представители на образователните институции и учебните заведения, ученици, студенти и фирми от двата сектора. Целта на събитието е да се съберат всички заинтересовани участници в процеса и заедно да обсъдят наболелите проблеми, трудностите и възможностите за подобряване на ситуацията.

Образованието е основен приоритет на Камарата от години и в тази връзка борсата и дискусията по време на Експомебел са част от дейностите, с които БКДМП се опитва да помага за справянето с натрупаните през години проблеми: липсата на достатъчно професионални училища и паралелки, които да обучават ученици в секторите дървообработване и мебелна промишленост, недостиг на  съвременни учебници и помагала, остаряла база в училищата, нежелание на младите хора да се развиват в бранша и още много др.