Новини
Организиран беше дискусионен форум „Дизайнът среща интериора”
03.07.2018

Организираният Дебат между производители и дизайнери от сп. „Идеален дом“, БКДМП, в. „24 часа” и Интер Експо Център, се проведе на 25 април 2018, по време на изложението „Светът на мебелите”.

Като официални гости на форума, участие взеха зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, главният архитект на София Здравко Здравков, както и представители на бизнеса – мебелни производители, архитектурни и дизайнерски студиа, финансови и застрахователни компании, медии.

 

 

„Изложенията Светът на мебел и Техномебел са форуми с изключителна важност за сектора“, отчете председателят на УС на БКДМП Галин Господинов. Той подчерта, че в рамките на една седмица  представителите на бранша се събират заедно, срещат се, обменят идеи, опит, визии и разбират какви са тенденциите.

 

 

„Браншът е много важен за икономиката ни. Износът за 2017г. от него възлиза на 335 млн.евро“, каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той подчерта, че министерството на икономиката винаги насочва усилията си към подобряване на бизнес-средата в България.

 

 

Събитието завърши с открита дискусия по темата, на която участие взеха г-н Иван Боров -управител фирма 3ДЕА ООД и г-н Неделчо Димитров – управител фирма "Призма Лайтинг" ООД.

 

 

Г-н Иван Боров сподели как двете фирми успявят да внесът иновация в интериора и да дадат добра светлина на общите си проекти.

 

 

След ползотворно проведения форум, гостите посетиха изложението „Светът на мебелите”, за да се запознаят с водещи фирми от бранша и представените от тях изделия.

 

 

Организирани бяха бизнес срещи с български и чуждестранни малки и средни предприятия и официална церемония по връчване на призовете „Къща на годината“.

 

 

Източник: БКДМП, ИЕЦ

Снимов материал: БКДМП