Новини
Откриване на изложенията Светът на мебелите и Техномебел
13.06.2017

На 24 април 2017г. от 14:00ч. официално се откриха изложенията: „Техномебел и Светът на мебелите 2017”, организирани от БКДМП съвместно с Интер Експо Център.

 

Събитието беше открито от управителя на Интер Експо Център – Ивайло Иванов, а официални гости –  Лъчезар Борисов, заместник – министър на икономиката, проф. д-р Иван Палигоров, заместник-министър на земеделието и храните, Галин Господинов председател на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), Николай Стойнев, заместник – председател на Столичния общински съвет (СОС), Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България на АИКБ.

 

„От година на година нивото на изложенията „Техномебел“ и „Светът на мебелите“ се вдига все повече, а качеството на продуктите става все по-добро.“, коментира управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

 

„Мебелната индустрия създава 2,5% от добавената стойност в страната“, информира Галин Господинов председател на БКДМП.

 

Г-н Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката заяви, че средногодишната стойност на произведената в мебелния сектор продукция достига 1 млрд.лв.

 

"Виждам, че българските мебели стават все по-качествени всяка година. По-модерни са от преди, може би защото българските дизайнери гледат и какво се предлага на европейския пазар." – Карло Джиоби – организатор на мебелни изложения в Италия

 

Официалното връчване на наградите ще бъде по време на Коктейла на 24 /понеделник/ април 2017г., от 19:30 – 19:45 ч. , Фоайе на зали 5 и 6 на Интер Експо Център.

 

Класираните на първо, второ и трето място фирми ще получат статуетки и грамоти от председателя на журито – г-н Илиан Милинов, който е най-успешният български продуктов дизайнер и носител на десетки международни отличия.

 

 

Също така ще бъдат наградени и отличените фирми с приза Щанд на годината за изложението Техномебел и изложението Светът на мебелите.

 

 

Тази вечер от 19:30 ч. в централната емисия на БНТ 2 ще бъде излъчен репортаж по случай откриването на изложенията, който можете да гледате ето тук.

 

 

Източник: БКДМП