Новини
Отново посрещнахме първокурсниците в ЛТУ със събитието „Запознаване с професията“
26.09.2023

За поредна година Камарата беше партньор на Факултет „Горска промишленост“ в Лесотехнически университет-София. На 25 септември 2023 г. открихме новата учебна година там. Заедно организирахме традиционното събитие „Запознаване с професията“ на 26 септември 2022 г. в аулата на ЛТУ. На тържеството студентите от първи курс от специалности „Интериор и дизайн за мебели“, „Технология на дървесината и мебелите“ и „Компютърни технологии в мебелната индустрия“ се запознаха с ръководството на факултета, преподавателите и вече завършили професионалисти от бранша. Младите хора бяха привествани с добре дошли от декана на факултета проф. д-р Живко Гочев. „Усвоявайте учебния процес, но се и самообучавайте. Възползвайте се от всички възможности, които университета предлага по различни програми“, призова той.

Проф. д-р Васил Живков, ръководител катедра „Интериор и дизайн на мебели“ и председател на БКДМП също се обърна към събралите се студенти: „От днес вие отваряте нова страница във вашия живот. Ще започнете да се подготвяте за истинския живот и истинската професия. Надявам се, че ние преподавателите ще направим всичко възможно да ви научим и мотивираме“.

„Ние сме доста силен бранш, създаваме над 3% от БВП, експортно ориентирани сме и нашите производства са на европейско ниво. За тези предприятия трябват хора. Ние разчитаме на вас. Браншът има нужда от добре подготвени специалисти, които могат да получат необходимите знания по време на обучението си в ЛТУ“, обясни още проф.д-р Васил Живков, председател на БКДМП и ръководител катедра.

Представители на фирми от бранша като ЙАФ България, Квадрат дизайн, издателство Бисмар  направиха вдъхновяващи презентации, споделяйки опит и вдъхновение.