Новини
Офиси мечта показаха студенти от ЛТУ по време на „Дизайн проект“
30.10.2023

Камарата се включи за поредна година в инициативата „Дизайн проект“ на Лесотехнически университет, в която тази година участваха студенти от III курс на специалност „Инженерен дизайн“.  Председателят на БКДМП проф. д-р Васил Живков, който е ръководител катедра „Интериор и дизайн за мебели“ в ЛТУ и председател на БКДМП, е създател на инициативата.

В настоящото издание на „Дизайн проект“ темата „ Работно място в отворено офис пространство, предназначено за креативни професионалисти: дизайнери, архитекти, проектанти и др., бе възложена от Митко Гатев, който е изпълнителен директор на Мебели Драги, а също и част от КС на БКДМП. Фирмата бе и спонсор на проектната седмица. Студентите трябваше да реализират визии за офиси и работни пространства, които  комбинира уют, комфорт и функционалност.

В надпреварата се включиха общо 6 отбора, като представиха своите реализирани проекти в аулата на ЛТУ.  Студентите бяха подготвили презентации, табла и макети, за да визуализират идеите си.

Авторитетното жури, което включваше преподаватели от ЛТУ, проф. д-р арх. Орлин Давчев, декан на Архитектурния факултет на УАСГ, Бистра Шишкова от издателство Бисмар, управителят на Фурнит Иван Грозданов, Митко Гатев и Георги Милчев от Мебели Драги, Младен Цонев от ОРТ и др., присъди общо 3 награди. Отличия получиха проектите, които показаха  функционални и модерни офис пространства, отговарящи на изискванията за ергономичонст, удобство и безопасност.

Първата награда завоюва екип №2 с проекта Infinity, който акцентира върху символа на безкрайността и съчетаването между работа и почивка в офиса. Втората награда бе присъдена на екип №3, който обра овациите с оригиналния проект Ciao Ciao Backpack, побиращ се в раница,  компактен и преносим.  Третата получи екип №1 с проекта Nature Cub, който представя офис пространството като модерна стъклена капсула от стъкло, метал и дърво.