Новини
Официално откриване на изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“ 2018
09.05.2018

Машините и материалите за мебелната индустрия; актуалните тенденции в интерорния дизайн и обзавеждането. От 24-ти до 28-ми април 2018г. всички тe попадат „под светлината на прожекторите“ на международните изложения Техномебел и Светът на мебелите, които се провеждат в Интер Експо Център – София. Те бяха открити на официална церемония, в която участваха Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите,  управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ, Илиан Точев, гл. секретар на Изпълнителна агенция по горите, Галин Господинов, председател на УС на БКДМП и Александър Минев, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 

 

„Радостен е фактът, че сред изложителите има фирми, които са участвали на всяко едно от изданията на двете изложения“, каза в словото си Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Той подчерта, че през тази година се включват много нови компании, а интересът от чужбина нараства. Общият брой на изложителите в тазгодишното издание е над 190, а представените компании са над 350. “Двата форума, които се организират от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), заемат пълния капацитет на Интер Експо Център“, каза Ивайло Иванов. Щандовете са разположени на повече от 14 500 кв.м. изложбена площ. Няапомняйки, че Техномебел и Светът на мебелите са сред най-големите изложения у нас, Галин Господинов, председател на УС на БКДМП, пожела на участниците успешни сделки и добри срещи.

 

 

Стимул за малкия и средния бизнес

 

„Трябва да насърчаваме добитата в България дървесина да се преработва у нас. Мебелният бранш е най-добрата възможност това да се осъществи“, каза участваха Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите. Той определи това като стимул за развитието на малкия и среден бизнес. Подчертавайки увеличаващият се брой на участниците в изложенията през всяка година, той определи тяхната роля като сериозна възможност за създаване на нови бизнес контакти и поддържане на високи показатели в сектора.

 

 

Основното значение на двата форума бе подчертано и от Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ. „Те представят успехите на българската мебелна промишленост пред страната и света“, каза той. „Тук наистина може да се види всичко. Това събитие е много важно за сектора и страната“, каза в словото си Александър Минев, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП.

 

 

Изложение Техномебел 2018 е белязано от засилен международен интерес. Освен фирми от България, голяма част от които ще представят продуктите на водещите имена в бранша, в изложбата се вкюлчват фирми от Италия, Румъния, Германия, Португалия, Гърция, Турция и Полша. През тази година над 90% от участниците в Светът на мебелите са български производители. В изложението се включват и компании от Украйна, Турция, Румъния.

 

 

 

В периода 24-27 април посетителите ще могат да разгледат щандовете от 10:00 до 18:30 ч., а в събота, 28 април – до 16 ч.

 

 

Източник:

Интер Експо Център