Новини
Председателят на УС на АИКБ бе награден с орден на дружбата с указ на Президента на Руската федерация
15.01.2018

Председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България г-н Васил Велев бе награден с Орден на дружбата с указ на Президента на Руската федерация Владимир Путин. Това стана на официална церемония днес в Посолството на Русия. Награждаването бе извършено от Посланика на Руската федерация в Република България н. пр. Анатоли Макаров.

 

Държавната награда на Руската федерация Орден на дружбата се присъжда на г-н Велев за голям принос при осъществяването на съвместни икономически проекти с Руската федерация.

 

Посланикът на Руската федерация изрази увереност за съвместна работа и ползотворно сътрудничество в дейностите за сближаване и взаимно обогатяване на културите на нациите, икономиките, развитието на науката, образованието, здравеопазването и културата.

 

Г-н Велев изказа благодарност за оказаната висока чест, прие наградата и като признание за усилията на АИКБ в международен план за разширяване на сътрудничество на равноправна и взаимноизгодна двустранна и многостранна основа, които усилия не трябва да отслабват и за напред.

 

Източник: www.bica-bg.org