Новини
Представители на БКДМП присъстваха на официална среща между руски и български предприятия
20.10.2017

На 26.09.2017 г. в Министерство на икономиката се проведе официална среща между седем компании от Удмуртия, Руската федерация и български предприятия от цялата страна.

 

Ръководителят на делегацията Михаил Хомич, постоянен комисар в Москва за Удмуртия, към Президента на Русия, се срещна със заместник-изпълнителния директор на ИАНМСП – г-жа Румяна Цаканска.

 

 

Като официални гости на събитието участие взеха и изпълнителният директор на БАИ – г-н Стамен Янев, Представител на Национална компания индустриални зони, Търговският представител на Дипломатически състав на Посолството на Русия в България – г-н Игор Илингин и Представители на Браншовите организации.

 

 

По време на срещата г-жа Румяна Цаканска заяви, че подобни форуми имат съществено значение за насърчаване на двустранното търговското и инвестиционно сътрудничество и посочи, че ИАНМСП дава възможност за установяване на преки делови контакти между руски и български фирми и израждането на успешни партньорства между тях. Тя сподели, че се работи усилено за повишаване и подобряване на информираността на родните компании в търсеното им на нови пазарни позиции и разнообразяване на инвестициите в тях.

 

 

Комисар Михаил Хомич  изказа своята благодарност за топлото посрещане и високото ниво на организация към ИАНМСП и отправи покана за повторна среща, на която да бъде домакин в  Република Удмуртия.  

 

 

В бизнес делегацията участват 7 компании от Удмуртия, които развиват дейност в областта на химическа промишленост, дървопреработваща и мебелна промишленост, електроника и електротехника, строителство, производство на изделия за спортни съоръжения и др. Във форума се включиха повече от 30 български компании.

 

 

Фирми – членове на БКДМП проведоха бизнес срещи с представителите на компании от Удмуртия, Руската Федерация.

 

 

Бизнес делегацията от Република Удмуртия, Руската Федерация е на посещение в страната ни за едноседмичен период от 25-ти до 29-ти септември 2017 г.