Новини
Предстои основен ремонт на ПГВАД „Христо Ботев“
08.02.2018

Сградата на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ ще претърпи основен ремонт. За него са предвидени 800 000 лева от общинския бюджет. 
 

 

Предвидено е цялостно саниране, понеже от години старият хоросан се сипе върху главите на учениците. Преди няколко години на паркинга между техникума и Търговската гимназия беше поставена табела за опасност от падаща мазилка.
 

 

"Искаме да открием нова дуална паралелка по пирографика в училището. Голямото ни желание е да инвестираме там и да открием такъв клас. Броят не децата го позволява", разказа вчера кметът Иван Тотев.
 

 

Тази година общината ще отдели 1 милион лева и за ремонт на уличната мрежа в квартал Коматево. Конкретните обекти за реконструкция все още не са определени, но е направено обследване. Предстои ръководството на район "Южен" да определи за ремонт на кои улици ще бъдат изразходвани средствата. "Ангажиментът, който поехме, за да бъдат поставени камери в  парка в Коматево, се изпълнява и съвсем скоро ще имаме видеонаблюдение", каза още Иван Тотев.

 

 

Източник: MARICA.BG

Автор: Георги ВАСИЛЕВ