Новини
Предстоящи събития в страната за 30 май 2018
11.06.2018

***

София

От 16.00 часа в Гербова зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще посрещне абитуриенти от над 60 специализирани институции за деца и младежи от цялата страна. В 19.00 часа в ресторант „Лаура", Национален дворец на културата, ще започне балната вечер за абитуриентите.

***

Пловдив.

От 11.00 часа пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открият 13-ата специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус – 2018". От 10.00 часа в зала „Пресклуб" на панаирния град заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще даде пресконференция, в която ще участват и представители на Министерството на икономиката и на организационния комитет на изложението.

***

София.

От 10.00 часа в зала „Мраморна" в Министерството на труда и социалната политика ще се проведе кръгла маса по въпросите на методите и подходите за измерване на жизненото равнище и бедността на национално ниво. Събитието ще бъде открито от д-р Султанка Петрова, заместник- министър на труда и социалната политика.

***

София.

От 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***

София.

От 9.30 до 10.00 часа в „SOHO" (ул. „Искър" № 4) ще се проведе бизнес закуска „Как да победим хидрата на корупцията в КАТ. Подводните камъни

при регистрация на МПС".

***

София.

От 10.30 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе Обществена дискусия на тема: „Езикът и агресията в детските телевизионни канали".

***

София.

От 11.00 часа в сградата на "Черковна" 90 Специализираната прокуратура и ГДБОП ще дадат брифинг във връзка с организирана престъпна група за разпространение на наркотици, задържана с голямо количество дрога.

***

София.

От 11.00 часа в зала №3 "Инж. Стоимен Сарафов" на втория етаж на Федерацията на научно-техническите съюзи ( ул. „Георги С. Раковски" №108) ще се проведе кръгла маса на тема „Има ли София интегрирана система за управление на отпадъците?". Събитието е по инициатива на

Дискусионен клуб „Политика 21" към БСП – София.

***

София.

От 11.00 часа в ИнфоЦентър София2018 ще се състои пресконференция по повод Седмото поредно издание на турнирите Албена Къп.

 

***

София.

От 12.00 часа в централното фоайе на Националната галерия „Квадрат 500" (пл. „Св. Александър Невски" на ул. „19-ти февруари" 1) ще се състои

поклонението пред тленните останки на акад. Светлин Русев.

***

София.

От 12.30 часа в зала 207 в сградата на БАН (ул. „15 ноември" № 1) ще се състои пресконференция във връзка със стартирането на проект

„Национален център по мехатроника и чисти технологии". Представянето на проекта от ще бъде от 12.30 часа в Големия салон.

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Пренебрегването и насилието в детството предопределят лошото здраве в зряла възраст".

***

София.

От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав В., Живко И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 13.00 часа до 17.00 часа в Бизнес център „Капитал Форт" в зала „Ню Йорк" ще се проведе експертен форум „Чист въздух за здраве в София".

***

София.

От 13.00 часа в Park Center Sofia (София, бул. Арсеналски № 2), етаж 3 ще се състои пресконференция по повод отбелязването на Световния ден за борба с множествената склероза.

***

София.

От 14.30 часа в НДК започва межуднародната конференция на тема "Общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване (ОЕПЛПО) –

регламент, ефекти и проблеми".

***

София.

От 18.30 часа е American Corner (площад Славейков 4) ще се проведе конференция за медиите и фалшивите новини.

***

Бургас.

От 10.00 часа пред Магазия 1 ще се проведе Конкурс „Светът започва от морето, светът започва от Бургас".

***

Бургас.

От 12.15 часа в хотел „Аква" в зала „Амфибия" ще се проведе брифинг на кръгла маса на тема „Замърсяването на Черно море с пластмасови отпадъци-инициатива за сътрудничество за превръщане на настоящите предизвикателства в бъдещи възможности за устойчиво развитие".

***

Бургас.

От 17.30 часа ще се проведе почистване на плажа в посока Солниците.

 

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в голяма зала на Общината ще се проведе състезание за деца и ученици, организиран от Областна дирекция на МВР – Велико

Търново. Поводът е 1-ви юни – Празника на детето.

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в заседателната зала на Областна дирекция на МВР – Велико Търново ще се проведе отчет за работата на полицията през месец май и ще се акцентира на по- значимите случаи.

***

Добрич.

От 9.00 часа в заседателната зала на Община град Добрич ще се проведе кръгла маса на тема „Предучилищното образование – традиции,настояще и бъдеще".

***

Пазарджик.

От 9.30 часа в Районен съд-Пазарджик започва делото срещу бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков, с чийто

пистолет бе убит Наско Тонкев от село Виноградец.

***

Перник.

От 17.30 часа в Обединен детски комплекс ще се проведе открит урок с участието на деца от подготвителна група към балетно студио „ИДА" на ЦПЛР-ОДК.

***

Пловдив.

От 17.15 часа ще започне премахването на незаконна къща с пристройки за животни на улица „Батак".

***

Русе.

От 10.30 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе втората пресконференция по проект „BG-RO E-GoverNet – Създаване на информационна мрежа за улесняване сътрудничеството между публичните власти, НПО, бизнеса и гражданите в трансграничния регион България- Румъния".

 

***

Смолян.

От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" на бул. „България" № 43 Втора възпоменателна вечер, посветена на починали литературни творци,

организира Клубът на дейците на културата.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Пресклуб на БТА – Стара Загора ще се състои пресконференция на Община Мъглиж и Сдружение "Творецъ".

***

Стара Загора.

От 12.00 часа в Пресклуб на БТА – Стара Загора ще се проведе пресконференция на Медицинския факултет в Тракийския университет.

***

Тутракан.

В 8.00 часа пред паметника на Таньо войвода ще бъде открит 33-ят национален поход „По пътя на четата на Таньо войвода".

***

Търговище.

От 11.00 часа дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане" в Търговище ще проведат поредната си съвместна пресконференция.

***

Шумен/с. Тъкач

От 10.00 часа в сградата на кметството гл. инсп. Кирил Кирилов ще проведе среща с жителите на село Тъкач.

 

Източник: КРОСС