Новини
Пресконференция „Ресурсът на България – за България“
15.04.2015

На 31.03.2015 г. в Национален пресклуб на БТА, Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост проведе Пресконференция на тема "Ресурсът на България – за България"на 31.03.2015 г., на която представители на дървопреработващи и мебелни предприятия споделиха с медиите проблемите и предизвикателствата, пред които е изправен бранша.

 

 

 

 

 

 

Основен акцент на изказванията беше недостига на суровина, като част от преработвателите споделиха в тази връзка, че работят на критичния минимум.

 

 

Позицията на БКДМП по темата, е че държавата е необходимо да води политика насочена към обезпечаване на българските предприятия със суровина, за тяхното успешно функциониране, както и да бъдат предложени адекватни мерки и подходи за стратегическото развитие на един толкова важен сектор.

 

 

В резултат на проведено проучване сред членовете на БКДМП, относно износа на необработена дървесина Ви информираме, че от 148 предприятия, попълнили анкетната форма, 146 са „За“ налагането на мерки за ограничаване на износа на необработена дървесина.

 

Тагове: БКДМП, пресконференция, новини, суровина, дървесина, дървопреработватели, мебелни производители