Новини
Проведена среща между зам.-министъра на образованието, бизнеса, професионалните гимназии и университетите.
31.03.2022

На 31 март изложението ЕКСПОМЕБЕЛ се проведе дискусия, организирана от БКДМП, на тема „Предизвикателствата пред образованието“, в която взеха участие зам.-министър на образованието Мария Гайдарова, съветникът на министъра на образованието Мариета Георгиева, народния представител Цветелина Симеонова-Заркин от Продължаваме промяната, представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Лесотехническия университет (ЛТУ), професионалните гимназии в сферата на мебелното производство и дървообработване, представители на международни учебни институции и представители на бранш дървообработваща и мебелна промишленост.

По време на дискусията бяха обсъдени проблемите на професионалното образование и бяха набелязани различни съвместни инициативи. Сред тях са актуализиране на учебните  програми, актуализиране на имената на специалностите, уеднаквяване критериите за провеждане на изпитите и др.

Дискусията предизвика голям интерес във всички участници и останаха редица не отговорени въпроси, което ще бъде организирана на срещата.