Новини
Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA) организира Robotics Strategy Forum 2022 на 19-20 септември в София Тех Парк
14.09.2022

Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA), която е асоцииран член на БКДМП, организира технологичния форум Robotics Strategy Forum 2022 за четвърта поредна година. Събитието ще се проведе на 19 и 20 септември (понеделник и вторник) в сграда „Инкубатор“ на София Тех Парк. Посетителите могат да разгледат изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални иновации на компании и организации, а също така и да се включат в дискусии.

Събитието тази година ще открие министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство“, „Шнайдер Електрик България“, „ФАНУК България“, Giga Automata, Strypes Group, „Одело“, „Теси“ и други. На специална сесия Лазар Петров от Фонда на фондовете ще представи темата „“Инвестиции за устойчив икономически растеж“.

В изложбена част посетителите ще могат да се видят плуващ робот на Festo, вдъхновен от движенията на плавниците на морски животни, колаборативните роботи на Giga Automata, 3D скенер от поделението на ТехноЛогика за 3D решения, кобот от последната серия на FANUC и други интересни проекти. Ще бъдат представени и прототипите на участниците в PARA Robotics Incubator – включително роботи за извършване на земеделски дейности, робот с водородна клетка, роботизираната протеза и други.

Акцент в дискусиите ще бъде развитието на младите таланти в България.  Посетителите ще могат да научат повече за инициативата PARA Robotics Incubator, която асоциацията развива с цел да помага на младежи с проекти в сферата на роботиката да достигнат до ниво работещ прототип. Дискусиите ще потърсят и пресечните точки между автоматизацията, инструментите за насърчаване на иновациите, квалификацията на кадри, развитието на науката и как с тяхна помощ българската индустрия може да върви по пътя към по-високата добавена стойност.

Повече информация ще откриете тук.

Можете да получите безплатен билет тук.