Новини
Проф. д-р Васил Живков връчи награди в националния конкурс „Най-зелените компании в България“
16.05.2023

Председателят на БКДМП проф. д-р Васил Живков участва в официалната церемония по награждаването на националния конкурс „Най-зелените компании в България“. Събитието се  организира от b2b Media на 15 май 2023 г. в хотел „Астория“ в София. БКДМП е партньор на инициативата, която се провежда за 13 път и отличава  усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Проф. Живков връчи призове в категориите „Зелена инвестиция“ и „Устойчиви политики“. Той акцентира върху това, че Камарата подкрепя конкурса, тъй като темите за утойчивото развитие и кръговата икономика са част от приоритетите на организацията. Сред основните цели на БКДМП е промотирането на зелените политики сред компаниите от сектора у нас. „Дървесината е възобновяем ресурс и естествен природен продукт, който не излъчва вредни емисии и има дълъг живот. В настоящата ситуация със сериозни климатични промени и увеличаващ се въглероден диоксид е важно да използваме суровини като дървесината, които могат да се използват повторно и да се рециклират.  Дървесината е ценен материал, защото погълнатият от дърветата въглероден диоксид се задържа в нея, без да носи вредни последици“, заяви още той.

Към момента в конкурса на b2b Media  са се включили над 900 компании, като всички са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Списъкът с отличените компании и организации може да видите тук.