Новини
проф. Саша Питърс ще изнесе лекция на Годишната конференция
18.11.2019

Проф. Саша Питърс е основният гост-лектор на Годишната Конференция. Той ще представи най-иновативните материали в нашия бранш. Темата на презентацията му е „Революционни материали в мебелното производство“ и ще разкаже за най-новите суровини и техники. Проф. Питърс е основател и собственик на берлинската агенция HAUTE INNOVATION, която се занимава с проучвания на технологии и материали. Завършил е машинно инженерство в университета RWTH в Аахен, Германия, и продуктов дизайн в АВК Маастирхт, Холандия.

Проф. Саша Питърс е автор на редица специализирани книги за устойчиви суровини, интелигентни материали, иновативни техники на производство и енергийни технологии.

От 1997 до 2003 е бил ръководител на много изследвания и проекти в Института за продуктови технологии Fraunhofer, а до 2009 е заместник-директор на Бременския Design Zentrum.

От 2014 г. е член на консултативния съвет на инициативата за финансиране „Zwanzig20 – Partnerschaft für Innovation“ (2020 – Партньорство за иновации) към германското Федерално министерство на образованието и научните изследвания.От 2015 г. е член на журито на продуктовия дизайн Red Dot.

От 2019 г. Саша Питърс е почетен професор по материалознание в университета HAWK в Хилдесхайм, Германия.