Новини
„Работилница за мебели“ повиши интереса на младите хора към бранша
23.06.2016

Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост организира за първи път инициатива „Работилница за мебели“, която се проведе по време на международните изложения Светът на мебелите и Техномебел 2016. 

 

В събитието се включиха над 80 ученици и преподаватели от професионалните гимназии от бранша и студенти от Лесотехнически университет София. Участниците имаха възможността да работят със съвременни машини и материали от мебелния бранш, както и да се запознаят с актуалните тенденции в дизайна на мебели. В Работилницата учениците и студентите изработиха мебели под ръководството на преподаватели от Лесотехнически университет. Изработените мебели ще бъдат дарени на социални домове. 

Целта на инициативата е повишаване интереса на младите хора към професии от бранша.

 

 

Репортаж за събитието може да видите на сайта на БТВ – тук

 

Събитието се проведе с любезното съдействие на Албако импекс ЕООД, Благой Ангелов – Колорадо ЕТ, Геос машини ЕООД, Д.О.М. ЕХ ООД, Драг – 5 ЕООД, ЙАФ България ЕООД, КАМЕ ООД, КРОНОШПАН БЪЛГАРИЯ ЕООД, Микротел ЕООД, Офис трейд ЕООД, Продиз ООД, Тултехник Системс ЕООД, Фелдер груп България ЕООД, които предоставиха машини, материали и консумативи.