Новини
Раздават наградите Българска мебел на годината и Dibla Design Awards на откриването на ЕКСПОМЕБЕЛ
26.02.2024

Наградите Българска мебел на годината и DIBLA DESIGN AWARDS  ще бъдат раздадени на 13 март, първият ден от ЕКСПОМЕБЕЛ. Единственото мебелно изложение у нас ще събере за поредна година водещи компании от мебелния сектор. Традиционно изложението се организира от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост.

По време на откриването на изложението ще бъдат раздадени наградите Българска мебел на годината. На 13 март конкурсът, организиран от сп. МD –„Дизайн, интериор, архитектура“ в партньорство с БКДМП и ИЕЦ, ще представите най-добрите в двете си основни категории „Реализирани продукти“ и „Концептуален дизайн“ и в седем подкатегории.

На специална церемония от 18.30 ч. пак в рамките на ЕКСПОМЕБЕЛ платформата dibla.com също ще раздаде престижните си награди. Отличията ще бъдат връчени в три основни категории: Дизайнер на годината, Обществен интериор и Жилищен интериор. Победителите отсява  международно жури от водещи имена в интериорния дизайн от САЩ, България, Италия, Полша, Великобритания и Белгия.

По време на изложението десетки фирми от бранша ще покажат новостите в дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Посетителите ще могат да разгледат щандовете на производители, търговци, дизайнери и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил. Компаниите изложетели ще покажат най-новото в класическите, модерните мебели, а също и в обзавеждане по поръчка и индивидуални дизайнерски проекти.

За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе по едно и също време с туристическото бизнес-изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. То обединява национални и регионални бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, турагенции, експерти, собственици и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в сферите на голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес оборудване, специализиран софтуер, атракциони, арт и спортни клубове, учебни заведения, издателства и медии.